網頁

請重新LIKE FACEBOOK“新專頁”THANKS!
鍾意我? D 熱爆文章嗎?
即刻“讚”接收更多熱爆?!
唔要再顯示

2015年5月26日 星期二

陶喆作申辦冬奧宣傳歌 讚鹿晗禮貌周周 鹿晗,



陶喆作申辦冬奧宣傳歌 讚鹿晗禮貌周周

2015-05-26 18:32:00



陶喆與鹿晗合唱申辦冬奧宣傳歌,首度合作,一拍即合。

內地致力爭取主辦2022年冬季奧運,仲請來陶喆作咗首申辦冬季奧運宣傳歌,與鹿晗合唱。歌名好簡單,就係叫做《請到長城來滑雪》,今次亦係兩人首度合作,又話約定一齊去長城滑雪添。

喺陶喆指導下,鹿唅用咗兩個鐘就錄完,陶喆即大讚鹿晗冰雪聰明,又笑佢:「你進錄音室配唱前是不是以為我很兇?擔心唱不好會被我摔歌詞?」鹿晗就話對住陶喆確實好大壓力,緊張到不得了,點知原來陶喆都好欣賞鹿唅,更笑謂:「我對小鹿一直都很關注,他除了外形好還有才氣,節奏感、音色都很棒,儘管他的先天條件好,但後天也下足了功夫。」最重要仲係鹿晗個人好有禮貌,令陶喆大加讚賞。



陶喆笑問小鹿:「你進錄音室配唱前是不是以為我很兇?」





陶喆大讚鹿晗禮貌周周,而且懂得尊重別人。看似簡單,其實不易。



鍾意就快D Share啦!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...