2015年7月7日 星期二

《大長今》羅尹京慘被學校家長暴打至腦震盪 羅尹京,





其他影片:>>






曾演出經典韓劇《大長今》嘅39歲女星羅尹京,今年4月被囝囝學校嘅家長毆打而停止演藝活動,早前警方亦已介入,不過羅尹京就因為涉案嘅家長未道歉而大感不滿,今日喺facebook上公開此事。

據了解,羅尹京喺兒子就讀嘅學校擔任校園暴力自治委員會成員,曾處理過一啲校園欺淩事件,因為咁而引起欺淩事件加害者嘅媽媽不滿,並於4月21日晚去咗羅尹京嘅屋企,對羅尹京同佢嘅囝囝辱罵同毆打。羅尹京因被打導致腦震盪同臉部受傷,佢個仔亦都被玻璃劃傷咗腳底,18個月大嘅囡囡亦慘受傷害,胸部同腹部都被撞傷。

羅尹京事後因受傷同精神打擊而不得不缺席自己主持嘅節目,案件目前已移交韓國嘅檢察院,另外羅尹京主持嘅節目亦都考慮對毆打羅尹京嘅家長提出索賠申請。

羅尹京個傷勢真係幾嚴重
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...