網頁

請LIKE FACEBOOK“新專頁”THANKS!
鍾意我? D 熱爆文章嗎?
即刻“讚”接收更多熱爆?!
唔要再顯示

2015年8月10日 星期一

港男40萬租直升機求婚 佢月薪係......



其他影片:>>






正當好多香港人,為一個首期捱生捱死之際,一名港男竟豪花40萬大元,向女朋友求婚!《南華早報》上周日頭版報道,一名於和記環球電訊任職,37歲港男Victor Tang,為向30歲,於同一公司任職的女友Stephanie Cheung求婚,用咗一個首期價,即係40萬去搞咗場大龍鳳。到底呢40萬佢係點使架呢?

1.一隻1.5卡鑽戒-逾20萬元

2.租一小時直升機拉求婚Banner(15米 x30米,相當於一個籃球場面積)-15

3.Ritz Carlton租維港景套房求婚-2.6萬元

4.攝製隊直擊求婚過程-1.5萬元

當女主角於套房望出窗時,就見到架直升機拉大型Banner,寫住:「I love you! Stephanie BB, will you marry me?」 Victor就話,知道女朋友好想要一個與眾不同嘅求婚,所以悉心度咗呢個求婚大計,佢仲話,「我以前冇諗過自己會咁做。我唔係有錢人,但我識控制成本。」

據本報了解,Victor為和記環球電訊(即固網業務)的高級經理,主要負責技術範疇,屬於公司的中層,估計月薪為五位數。

鍾意就快D Share啦!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...