2015年10月10日 星期六

胡楓:胡楓拎榮譽院士勁謙虛:開心又慚愧 胡楓,



胡楓重提拎榮譽院士時勁謙虛,佢真係好CUTE呀!

next 1/1 pre

胡楓話遲吓會去大學同啲學生做分享!

next 1/1 pre

胡楓話拍劇唔辛苦,仲話自己好捱得!

next 1/1 pre

藝人胡楓、羅家英及江美儀到荃灣出席「屯獅關懷冇傷肝」活動,日前獲嶺南大學頒授榮譽院士的胡楓謙稱:「我一生人除咗拍戲,都未戴過四方帽,真係覺得好開心,但又好慚愧。(咁謙?)我不嬲都謙,又低調,攞院士都剩係話畀屋企人知,契仔契女我都冇講。稍後我需要去大學同啲學生做分享。(分享《4個小生去旅行》遇上謝賢怒摑曾江,點處變不驚?)乜嘢唔驚,驚架!不過就唔會講呢啲,分享其他嘢但日子未定。」

提到稍後接拍無綫重拍的《執到寶》,他說:「之前拍咗節目巡禮,叫做《一屋老友記》,係喜劇嚟,都幾好玩。(拍劇唔怕辛苦?)我唔怕,好捱得,應該話好做得!只要將工作當係好有興趣咁去做,就唔覺辛苦。」

鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...