網頁

請LIKE FACEBOOK“新專頁”THANKS!
鍾意我? D 熱爆文章嗎?
即刻“讚”接收更多熱爆?!
唔要再顯示

2016年2月13日 星期六

戀愛救室 苟芸慧瞄準盛女 __,苟芸慧,

戀愛救室苟芸慧瞄準盛女情人節將至,無綫小花苟芸慧及沈卓盈(Jessie)女人當自強!冇拖拍的她們化單身為力量,苟姑娘計劃開婚姻介紹所,更瞄準甜蜜戀人,設計情侶裝及婚紗,一條龍服務!而Jessie揚言想搞生意幫盛女由頭執到落腳,去除「公主味」結識異性!苟芸慧打算開「戀愛一條龍」舖頭,由婚姻介紹到設計婚紗樣樣包!苟芸慧的點心舖愈做愈掂,情人節一於約埋姊妹上去SpeedDateing!苟芸慧化單身為力量 ...


情人節將至,無綫小花苟芸慧及沈卓盈(Jessie)女人當自強!冇拖拍的她們化單身為力量,苟姑娘計劃開婚姻介紹所,更瞄準甜蜜戀人,設計情侶裝及婚紗,一條龍服務!而Jessie揚言想搞生意幫盛女由頭執到落腳,去除「公主味」結識異性!

苟芸慧打算開「戀愛一條龍」舖頭,由婚姻介紹到設計婚紗樣樣包!

苟芸慧的點心舖愈做愈掂,情人節一於約埋姊妹上去Speed Dateing!

苟芸慧化單身為力量搞生意,認真有諗頭!

沈卓盈睇中港女的「公主病」,想搞戀愛急症室救救盛女!

攝:張福宏、劉斌

明天便是情人節,單身多時的苟芸慧雖無愛侶,但依然喜歡這個浪漫節日,她笑指過去幾年在工作中度過,十分充實,加上街上充滿浪漫氣氛,令她亦感到愛意:「今年我要約一班單身朋友一齊過,去我間餐廳整嘢食,食完個人都甜晒,同埋希望到時互相介紹!」點心生意不錯的她又打算將「單身」化為生意諗頭:「計劃吓開婚姻介紹所,跟住設計埋情侶裝、婚紗,簡直係一條龍服務!」

難忘前男友送熱飲

苟姑娘又大爆求學時戴眼鏡兼箍牙,但仍有不少追求者,情人節時是全校風頭躉!對於擇偶條件,苟姑娘慨嘆以往接觸的大部分是圈中人,但自從涉足飲食界後便放眼世界,認識了不同界別人士,又自言講心不講金:「男仔做簡單嘅嘢我都感動,唔一定要買好貴嘅嘢,以前試過男友喺我唔方便嘅日子幫我買熱飲,連呢啲日子都記埋,成個人都融晒」

Jessie開班教造型

至於Jessie去年7月承認與拍拖3年的富貴男友分手,她深明不少「女強人」因忙工作而無暇打扮,故希望開班授徒:「依家唔少女仔都畀人話有公主病,我想教唔識打扮嘅女仔改善髮型、衣着、談吐,幫佢哋由頭執到落腳,提升佢哋嘅自信兼減少公主病問題,咁自然容易啲結識同吸引異性」

今年情人節,Jessie打算相約單身好姊妹開主題派對慶祝,一齊打扮得靚靚盡情狂歡,展現「女人當自強」本色!她又自稱屬「實際型」女友:「整朱古力、焗蛋糕呢啲我好少做,反而會睇對方平時嘅打扮,或者需要用啲咩,如果送啲冇用嘅嘢就會嘥咗!」她認為情人節年年有,會期待適合的另一半出現!

場地:點心代表、Gaylord Indian Restaurant

沈卓盈髮型:Ron Ng@HH hair.nail

採、文:影視組、專案組

苟芸慧打算開「戀愛一條龍」舖頭,由婚姻介紹到設計婚紗樣樣包!

苟芸慧的點心舖愈做愈掂,情人節一於約埋姊妹上去Speed Dateing!

苟芸慧化單身為力量搞生意,認真有諗頭!

沈卓盈睇中港女的「公主病」,想搞戀愛急症室救救盛女!


來源 source: http://the-sun.on.cc
鍾意就快D Share啦!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...