2017年2月27日 星期一

第89屆奧斯卡:《星聲》食詐糊!《月亮》奪最佳電影 __,奧斯卡,

奧斯卡史上最𤓓場面!奧斯卡最佳電影剛揭曉最終由《月亮喜歡藍》(Moonlight)奪得,《星聲夢裡人》大熱倒灶。去到頒獎禮尾聲,《月》擊敗大熱《星》、《天煞異降》(Arrival)、《Fences》、《鋼鋸嶺》(HacksawRidge)、《非正常械劫案》(HellorHighWater)、《漫漫回家路》(Lion)及《情繫海邊之城》(ManchesterbytheSea)獲最佳電影。不過事前卻因 ...


奧斯卡史上最𤓓場面!

奧斯卡最佳電影剛揭曉最終由《月亮喜歡藍》(Moonlight)奪得,《星聲夢裡人》大熱倒灶。

去到頒獎禮尾聲,《月》擊敗大熱《星》、《天煞異降》(Arrival)、《Fences》、《鋼鋸嶺》(Hacksaw Ridge)、《非正常械劫案》(Hell or High Water)、《漫漫回家路》(Lion)及《情繫海邊之城》(Manchester by the Sea)獲最佳電影。不過事前卻因頒獎者讀出《星》而令《星》台前幕後勁開心上晒台,導演Damien Chazelle仲好興奮攬住女友,點知經過核對後就發現搞錯,最佳電影落在《月》上,導演Barry Jenkins再率台前幕後上台拎獎。

導演Barry致詞時表示:「好明顯,就算在我的夢中這都不可能是真的。天呀!我要講這是真的,不是假的!我們跟他們一齊在這旅程上已經有一段長時間,真的很親切,他們一直都好寬容大方,我想將我的愛獻給《星聲夢裡人》及所有的人。」

「樂壇大姑媽」艾頓莊(Elton John)於其奧斯卡觀賞派對及愛滋病研究基金籌款活動上,即上台抽水話:「Wow!好慶幸我們的不是由華倫比堤(Warren Beatty)主持直播拍賣。」

擺完烏龍之後,網民紛紛喺網上留言回應,唔少人都講話奧斯卡呢個結尾夠晒經典,仲拎番2015年環球小姐比賽搞錯冠亞軍單嘢嚟笑今次搞錯賽果,將《星》同《月》嘅海報Key喺環姐個樣上面,相當搞笑。

__________________________

想聽歌?想睇MTV?想了解本地Indie Band資訊

快啲click入「聲大夾樂」專頁: http://on.cc/musico


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...