2017年4月15日 星期六

慘!畀女飛至親亡 何遠東曾諗過自殺 __,何遠東,

真係令人膽顫心驚!由馬國明、楊明與蔡思貝主演的無綫劇集《心理追兇MindHunter》劇情緊湊,劇中的肥仔藝員何遠東失控以刀殺害惡母馬海倫,前晚一集在 ...


真係令人膽顫心驚!

由馬國明、楊明與蔡思貝主演的無綫劇集《心理追兇Mind Hunter》劇情緊湊,劇中的肥仔藝員何遠東失控以刀殺害惡母馬海倫,前晚一集在馬國明引導下終於記起此事!大批網友激讚東東弒母時喪心病狂,喊戲則夠催淚,一日間在網上獲洗版式狂讚,入行九年演盡閒角的東東終於吐一口烏氣!

重遊大埔 街坊集郵

東東在東網邀請下,到成長地大埔玩街訪,大批街坊主動上前盛讚他的演得感人又索合照,紛紛高呼「何遠東支持你!」其後,他走入室內街市,菜檔姐姐冧讚東東好仔又好戲,又有老闆娘讚他孝順,經常陪媽咪買餸!甚得民心的東東笑指若不做演員,可轉行做區議員!

曾是演藝學院高材生的東東同時演舞台劇及拍劇,舞台上曾提名「劇帝」,相比在電視圈卻鬱鬱不得志,更在台慶夜與吳業坤齊齊扮棋!眼見對方極速升呢,自認「葡萄」的東東曾檢討自己是否唔得:「聽過好多冷言冷語,話我只係識搞笑,但又唔係真係好笑喎!今次好似一鋪過所有嘢返晒嚟咁!睇到大家留言,我真係好感動!」受訪期間東東四度落淚,有感觸亦有傷痛,首先他多謝《心》劇監製、導演、助導、「母親」馬海倫以及陳豪與馬國明的鼓勵,提到演藝學院導師栽培時更一度缺堤。

提起父母無條件支持,東東忍不住又落淚:「好感激佢哋冇反對過我演戲!當年演藝學費五年要廿萬,佢哋即刻話幫我!畢業之後我乜都做,收入唔算差,但捱到有次爭啲暈低,Check到類似有脂肪肝問題。」2013至2015年是東東的低潮期,事業停滯不前,又先後被另一半拋棄及愛錫他的阿姨過身,提到往事又一次爆喊:「分手好痛苦!我仲要返公司拍開心嘢,半夜睇唔開就搵朋友訴苦,個世界好似咩都冇晒咁,曾經想過死!諗過好多自殺方法,我未係信基督嗰陣,有晚喺窗外見到十字架,我喊晒!之後慢慢放下。至於阿姨過身一事我到依家都未接受到,拍《心》劇場認屍戲,我真係經歷過,嗰45分鐘我喊唔停!阿姨係最支持我嘅人,遺憾我好似未報答晒佢恩情咁。」


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...