2017年5月4日 星期四

李嘉鬧爆徐曉冬係小丑:功夫係乜都唔知 __,

李嘉繼續鬧爆徐曉冬!無綫「功夫狂人」李嘉日前在社交網站向格鬥狂人徐曉冬下戰書約戰,對於徐曉冬繼續口出狂言,再度以娛樂圈中人士炒作話題,批評成龍與甄子丹 ...


李嘉繼續鬧爆徐曉冬!

無綫「功夫狂人」李嘉日前在社交網站向格鬥狂人徐曉冬下戰書約戰,對於徐曉冬繼續口出狂言,再度以娛樂圈中人士炒作話題,批評成龍與甄子丹等,李嘉表示:「睇出佢係炒作,最嬲係佢用一項美國主導嘅野蠻運動去攻擊中國武術,功夫係有好深嘅哲學,特別係佢講到李小龍,簡直係文化上嘅攻擊!武術係有唔同方式,有套拳、有養生技擊、軍事應用同影視武打,係有唔同領域同投巧,佢或者連功夫係乜都唔知,好似小丑咁無知!」

問李嘉會否主動向對方邀戰?他表示:「呢個交番畀佢決定,因為我最不齒佢周圍撩人打交,好似一個小丑,中國武術係要向自己挑戰,而唔係好似佢咁打嘴炮,只要佢答應,我係可以即時出發去應戰。」今次李嘉主動下戰書約戰,問他有否接受戰書應戰的經驗?他說:「交流切磋一定有,都係試手,十幾歲仲係藝訓班時,同鄭俊弘試過放學去空手道場,放低100蚊試堂費交流再對打,先係同佢哋一齊操練,再由黃帶打到黑帶。」李嘉又表示曾應電視節目邀請,到少林寺同時對戰四位武僧,亦挑戰過武當外藉弟子:「係法國人嚟,都幾好打。」


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...