2017年6月23日 星期五

面試港姐被爆做地產月賺46萬 間尺鼻Angelica:我唔係騎呢 __,港姐,

面試港姐被爆做地產月賺46萬間尺鼻Angelica:我唔係騎呢娛樂要聞有港姐的地方,就有是非。無綫大前日為《2017香港小姐競選》進行首輪面試,火速彈 ...


面試港姐被爆做地產月賺46萬

間尺鼻Angelica:我唔係騎呢

娛樂要聞

有港姐的地方,就有是非。無綫大前日為《2017香港小姐競選》進行首輪面試,火速彈出的參賽佳麗是兩年前曾以𡃁模身份入行的何沛沂(Angelica),現年25歲的她因面試時臉上的「間尺鼻」成功搶鏡成焦點,她又被爆參選前曾做半年地產經紀,為賭王三太陳婉珍以5,700萬元買下黃竹坑環匯廣場逾3,000呎地舖,月賺46萬佣金。對於是非接踵而來,Angelica前日回應說:「識我嘅人都知我唔係騎呢。」



面試港姐「間尺鼻」Angelica前年曾替本報拍攝水着大晒D奶,並分享狂飲珍珠奶茶豐胸法。資料圖片

大前日無綫《2017香港小姐競選》進行首輪面試,131位佳麗,燕瘦環肥,現年25歲的「間尺鼻」Angelica成為焦點,同時成為網民起底對象。根據資料顯示,Angelica前年曾以「何沛沂」的名字簽約信星亞太娛樂,跟來自內地MK Pop組合拾音社是同門,做過𡃁模的Angelica,兩年後決定再博一鋪選港姐。

Angelica兩年前入行時,曾跟台灣男星黃鴻升合作拍電影《一屋二欺》,但最後該片因資金問題停拍,黃鴻升指被拖欠片酬。Angelica憑「間尺鼻」而一夜成名,負面新聞排山倒海湧現,有讀者報料指她曾整容,也有傳她做過夜場公關,她都迴避說:「唔知點解好似好多人都唔鍾意我,但係我都唔識佢哋!」當年以𡃁模身份出道的Angelica,曾為本報拍攝三點式專訪,報稱三圍是32D、24、33,對於擁有D奶導彈,她分享獨門珍珠奶茶豐胸法:「爸爸媽媽都好瘦,食極都唔肥,上圍豐滿可能因為讀書時已經好鍾意飲珍珠奶茶,差不多每日都飲。」



【變臉前】被指變臉的Angelica,昔日闊面兼扁鼻,與現時的間尺鼻相差甚遠。讀者提供圖片



【變臉後】Angelica大前日參加首輪港姐面試,憑「間尺鼻」一夜成名。資料圖片

替賭王三太買舖

有指Angelica參選前曾在利嘉閣西區分行做過地產經紀,任職半年,個人單月營業額更高達46萬,今年1月份還獲得該分行最高營業額亞軍,據知Angelica是替賭王三太陳婉珍以5,700萬元買入由恒地(0012)及協成行合作發展的黃竹坑環匯廣場地舖、廣告牌及一個車位,當中地舖面積約3,337方呎,扣除廣告牌及車位,平均呎價逾1.5萬元,由Angelica跟姊姊及一名同事完成交易,Angelica獲46萬佣金並成最高營業額亞軍,及至今年4、5月時她突然辭職,看來是為參選做準備。



有指賭王三太曾透過Angelica買下黃竹坑環匯廣場地舖、廣告牌及一個車位,作長女超雲(左)創業之用。資料圖片



黃竹坑環匯廣場。資料圖片

「面試冇提做Model」

問到Angelica是否曾變臉?她前日接受電話訪問時說:「唔想再回應其他,因為我都未入選,唔知點解咁鍾意搵我炒作。」面試時可有對無綫交代曾做過𡃁模?她續說:「面試冇提過以前做model,我覺得啲人好似想攞我嚟炒作。」下周會有第二輪面試,可有信心入圍?她說:「其實認識我嘅人都知我唔係嗰啲騎呢,如果覺得我要行嗰啲路線都冇辦法。」如不能入圍是否仍想在娛樂圈發展?她說:「唔回應喇,無綫都唔畀我講咁多嘢。」

此外,就三太透過Angelica買舖,三太助手Sandy昨回應:「何太物業買賣係公司同事處理,唔會有印象同知道經乜地產公司。」有指該舖是給超雲創業,超雲也因而認識「間尺鼻」姊妹,Sandy則說:「一定唔會,就算真係有呢類買賣都唔會係佢自己跟。」

採訪:唐琛悠、唐如



Angelica今年4至5月間突然向利嘉閣請辭,似為選美鋪路。互聯網圖片



參選前做過半年地產經紀的Angelica,曾奪最高營業獎亞軍。互聯網圖片


鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...