2017年6月14日 星期三

【Keep得唔錯】李明慧陪老公食麥記 黐身阿仔高到去膊頭 __,麥記,李明慧,麥當勞,

李明慧自從○一年以ASP環球資訊國際副總裁身份,最後一次現身接受完訪問後,之後就再沒有關於她的新聞出現,當時有消息指她移民到美國生活。之後本刊在赤柱再 ...


李明慧自從○一年以ASP環球資訊國際副總裁身份,最後一次現身接受完訪問後,之後就再沒有關於她的新聞出現,當時有消息指她移民到美國生活。

之後本刊在赤柱再次遇到李明慧,她與老公陪兒子食雪糕,又去公園玩,其間陳燿陽肚餓,入去麥當勞買包醫肚,留低李明慧及兒子在公園玩及睇人打籃球,但過了一陣李明慧掛住老公,於是帶囝囝去麥記搵老公,但是囝囝仲想繼續睇打波,所以入到麥記他扭計悶悶不樂,李明慧於是買飲品及蘋果批氹囝囝。

之後記者上前問李明慧近況,由於有十幾年沒有面對傳媒,李明慧見到鏡頭都顯得不習慣,並叫老公帶囝囝先行離開,自己留低同記者傾幾句,不過她唔想對住鏡頭做訪問,只肯做電話訪問。

壹:壹週刊

李:李明慧

壹:好耐冇見妳,大家都好想知妳近況?

李:近況幾好呀,多謝大家關心,我唔係好習慣上鏡,我好唔慣見報有新聞,好耐未有過,我哋比較private,唔係好想expose自己。

壹:而家係全職家庭主婦,有冇做其他嘢?

李:喺香港冇做其他嘢,但係呢十年好多嘢發生咗。

壹:妳幾時結婚?

李:○三年結婚,而家有兩個小朋友。

壹:妳同老公點識㗎?

李:識咗好多年啦,結婚都十幾年啦,拍咗拖都一排,然後就結婚,我哋喺美國結婚。

壹:之前你哋喺邊度生活?

李:我哋都離開咗香港好多年。

攝影︰陳亦龍、楊紫、余一駱

相關連結︰

【神隱16年】嫁陳樹渠兒子做闊太 港姐李明慧:03年美國結婚有兩個小朋友

http://bit.ly/2sXD7Rv

李明慧做闊太周圍飛 入門前俾奶奶問往事

http://bit.ly/2sjR0vi

同鄔友正結婚18年 翁嘉穗做幸福少奶奶

http://bit.ly/2re5BFn

【非富則貴】李明慧初戀男友係郭炳湘外甥 同楊受成姨甥拍過拖

http://bit.ly/2sjMrBu

【翁嘉穗勝利】李明慧收120萬掟煲費 鄔友正告曾志偉誹謗

http://bit.ly/2s6orzD

陳樹渠第二仔 陳燿陽係美國荷里活製片人

http://bit.ly/2sjUbmZ

【97港姐多靚女】季軍佘詩曼最紅 林雅詩落選拍三級片

http://bit.ly/2sY0zOA

-------------------

今期封面 :

【封面•搶地升級】揸兩成業權強行收地 市建局出「尚方寶劍」硬撼大陸佬

http://bit.ly/2tjqpvF

鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...