2017年7月30日 星期日

【愛過倪震狠飛許晉亨】分手七年男友想離婚 搵陳法蓉訴苦 __,倪震,許晉亨,陳法蓉,

有人話,女人最幸福嘅事就係搵到一個好歸宿,原來已經五十歲嘅陳法蓉,到目前為止,依然單身,但其實身為89年香港小姐冠軍嘅陳法蓉,多年來都有唔少戀事發生。 ...


有人話,女人最幸福嘅事就係搵到一個好歸宿,原來已經五十歲嘅陳法蓉,到目前為止,依然單身,但其實身為89年香港小姐冠軍嘅陳法蓉,多年來都有唔少戀事發生。1994年,正當倪震同周慧敏分手嘅時候,陳法蓉就同呢位才子撻着咗,可惜兩年後倪震被影到同周慧敏再續前緣同遊美國三藩市,而陳法蓉隨即宣告單身。2001年,陳法蓉被指同許晉亨拍拖,之但係女方就嫌男方經常蒲吧媾女,閃電提出分手。之後陳法蓉就同大陸男演員楊俊毅傳緋聞,但最後都係無疾而終,但講到最經典,就要數到08年,有指陳法蓉搶走陸詩韻嘅油王男友朱明,二人仲一度傳出過婚訊,不過喺一年後分手,之後朱明被發現原來係「空心油王」,欠債纍纍仲人間蒸發。仍然係單身係陳法蓉,最近就接受到車淑梅主持嘅《舊日的足跡》訪問,講到戀事,佢就話自己一直都有拍拖,更以「一啲都唔dry」嚟形容自己。陳法蓉話自己一直追求海枯石爛、公主王子式嘅愛情,過往每一段感情佢都愛得歇斯底里,最長嘅超過七年,最短都有兩年多。入行多年,陳法蓉話唔會同圈中人拍拖,因為接受唔到男朋友同其他女藝員親熱,佢話:「我好小器,喺愛情入面要求有回報,對方亦要盡力令我唔好懷疑佢。」而陳法蓉亦相信真命天子係天註定,所以佢從不心急,只擔心會揀錯郎。陳法蓉坦言自己並非冇人愛,只係一直未嫁啫。佢話自己有一個盒,裡面放咗一枚求婚戒指:「當時我真係答應咗男方,但因為發生咗一啲事,最終未能嫁出……從來冇同人同居,所以唔涉及搬走同和歸還物件嘅事情。」陳法蓉話,相信彼此曾經相愛,就應該好來好去,求婚戒指就當作一個紀念,訪問入面,陳法蓉仲提到,一位曾經拍拖七年嘅舊愛,最近搵佢傾訴心事,話有意離婚,陳法蓉話佢就勸對方要考慮清楚,慢慢解決問題。佢又話自己依然單身,亦習慣單身嘅自由感覺,佢話能夠搵到伴侶固然開心,但搵唔到都唔算失敗。

年屆50歲嘅陳法蓉曾經同倪震同許晉亨拍拖。(資料圖片) 陳法蓉不時都會喺微博更新相片。(微博圖片) 最近仲接受車淑梅訪問。
陳法蓉同朱明(資料圖片) 倪震最後同周慧敏結婚。(資料圖片) 許晉亨就同李嘉欣結婚。(資料圖片)
最近同陳百祥嘅「116歲之吻」成話題。(資料圖片)

來源 source: http://s.nextmedia.com
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...