2017年7月18日 星期二

【獨家】迷你倉爆炸 湯洛雯送波餅定驚 __,湯洛雯,

湯洛雯同黎諾懿拍攝新劇重頭戲。藝人黎諾懿、湯洛雯(靚湯)、張頴康與吳沚默等,在九龍灣為無綫新劇《燦爛的外母》拍攝一場重頭戲,劇情講述黎諾懿身處的工廈迷 ...


湯洛雯同黎諾懿拍攝新劇重頭戲。

藝人黎諾懿、湯洛雯(靚湯)、張頴康與吳沚默等,在九龍灣為無綫新劇《燦爛的外母》拍攝一場重頭戲,劇情講述黎諾懿身處的工廈迷你倉發生大爆炸,現場傳出巨響更爆出火球,玻璃灑滿一地,死裏逃生的黎諾懿乘機向靚湯求婚,她感動答應之餘,更衝上前抱住黎諾懿,激動地多次胸壓對方,其中一場戲,二人更不慎面撞面,但他們都表現專業,未有尷尬!

湯洛雯驚受傷

接受訪問時,靚湯表示沒有被爆破場面嚇親,因為已投入情緒,但亦擔心玻璃碎濺出。黎諾懿則表示在工廠區拍爆破戲近年少有,並說「好好彩」:「真係有工廠可以暫時借出場地,仲要係真爆,令場戲好有氣氛,好Feel到感覺。呢場戲都拍咗兩日廠景,好似災難片咁,導演出動咗40樽爽身粉同芝麻粉,成樽咁灑,現場乜都睇唔到,我就拍到成口都係!」

有前往探班的靚湯笑說:「我以為拍緊喪屍片,成件事好生化危機,工作人員戴晒防毒面具!諾懿堅持唔用替身,佢隻腳都傷咗幾個月。」黎諾懿坦言要趁後生搏命,問到有意兩年內追個女的他是否要「錫住條腰」?他笑說:「唔驚,有個仔做樁!我諗都要向張頴康取經,學佢湊個『好』字。」


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...