2017年8月5日 星期六

屋企對正「手爪」樹 岑日珈住咁耐病咁耐 __,岑日珈,

岑日珈自己「受不起」間屋!_歌手岑日珈(Angie)在社交網上載一張戴眼鏡、口罩的黑白照,一臉病容,又用被包實,身後見有鹽水樽吊住,似身在醫院。她留言 ...


岑日珈自己「受不起」間屋!

_歌手岑日珈(Angie)在社交網上載一張戴眼鏡、口罩的黑白照,一臉病容,又用被包實,身後見有鹽水樽吊住,似身在醫院。她留言:「發咗4日燒,沒有甚麼特別好轉,病到連路也走不動了。」她續留言指患流感,持續發燒至37.8至40度之間,希望快點精神起來,但之後卻離奇地再留言:「舊屋有很多東西纏繞(擾)着我。」及「我很辛苦。」

唔敢出街惹到人

Angie在電話中氣若游絲透露五日前開始病發,因為發高燒曾經到醫院求診,留院一日打針、吊鹽水後就出院回家休息:「醫院都多病菌,但返到屋企呢幾日反覆有燒,周身骨痛都瞓唔到,有時辛苦到係咁流眼淚水,個人又不停標冷汗。」問她可擔心染上「奪命流感」?她坦言最初並不擔心,但持續發燒不退:「好似冇乜好轉,開始驚係咪嗰隻流感,我呢幾日街都唔敢出,怕惹到人,如果食埋今日嘅藥都唔好,我會再去睇醫生。」

七隻狗仔流住吠

忙於搬新屋的Angie坦言覺得自從入住該4,000呎獨立屋舊居,可能自己「受不起」,曾先後多次入醫院,抑鬱症亦加劇,她說:「總之我覺得好唔妥,入住嗰年幾就一路咁病,如果再住喺嗰度,我諗會黐線!」她更自爆家中對住一棵猶如「手爪」的大樹,感覺似「捉住」間屋,她說:「真係好恐怖,隔籬屋啲樹係好正常生晒樹葉,但嗰棵樹唔知點解突然唔生。」其實當初入伙時,有師傅幫她睇過屋,她說:「當時我乜都冇講,但個師傅話棵樹有好多精靈,之後帶咗六、七位法師嚟超渡。」她直認因為害怕,每晚都要落晒窗簾,花園晚上也從不敢亮燈:「之前一決定搬就病,最奇怪係屋企有七隻狗仔,佢哋每晚輪流對住花園、牆、廚房不停吠。」

事業都有阻滯

除了健康變差,Angie也覺得事業有阻滯:「之前傾好兩部電影,準備好晒要開拍,點知臨時有問題發生,兩套戲都冇開到,真係好橋。」搬離舊居的她,形容搬屋是大工程:「如果唔係必要我都唔想搬,因為我有七隻狗、六隻貓,咁大棚家族搬屋真係好煩。」


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...