2018年3月22日 星期四

網民發「工業行動」!呼喚被飛張景淳愛回家 __,張景淳,愛.回家,愛回家,

好唔捨得呀!藝人張景淳憑住《愛‧回家之開心速遞》「龔燁」一角而人氣急升惟因另有工作安排而要暫時離「家」告别劇組。前晚《愛》劇講到景淳因為幫呂慧儀食死貓 ...


好唔捨得呀!


藝人張景淳憑住《愛‧回家之開心速遞》「龔燁」一角而人氣急升惟因另有工作安排而要暫時離「家」告别劇組。前晚《愛》劇講到景淳因為幫呂慧儀食死貓,最後要辭職離開香港去新加坡,作為佢「消失」嘅原因。

唔少網友都話好鍾意佢同「熊若水」呂慧儀呢條線,喺景淳個社交網站洗版,紛紛留言話好唔捨得!大批網友大玩「龔燁」個諧音,喺討論區發起「工業行動」,開Post要求景淳快回家!面對網友咁「激進」,景淳接受東網電話訪問時都話估唔到,他說:「我嚟緊因為有其他工作,所以公司有呢個安排。龔燁係以一個賤精加入《愛》,網友愈睇愈鍾意。我雖然只係拍咗四個月,但成個團隊氣氛好好,呂慧儀係我過去咁多套劇入面最有默契嘅對手,因為大家都好明白大家嘅演繹方式,真係好有火花!」

講到大批網友要景淳快回家,問到景淳咁幾時回家呀?他說:「我見佢哋集氣又喺討論區開Post講,真係好緊張,自己好感恩好開心,其實我自己心情都佢哋一樣,『龔水』呢條線有冇得繼續就要睇緣分,大家要繼續睇落去。」

早年景淳係因為劇集《天與地》嘅家明而令人熟悉,問到覺唔覺得今次脫離家明影子?他說:「因為『家明』嘅性格元素例如易恰等,都有注入『龔燁』呢個角色,所以今次我覺得『家明』係萬能Key!估唔到網友咁大反應,真係要多謝編劇同監製,冇佢哋冇我。」

----------------------------

東網巨星開咗ig喇,大家快啲follow

https://goo.gl/KGuo2N


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...