網頁

請重新LIKE FACEBOOK“新專頁”THANKS!
鍾意我? D 熱爆文章嗎?
即刻“讚”接收更多熱爆?!
唔要再顯示

2018年4月4日 星期三

【賣95蚊一碗】何超蓮投資二百萬開台式牛肉麵檔 __,何超,何超蓮,超蓮,何超儀,

被喻為最靚酒店CEO的何超蓮,今日又有新搞作,就係灣仔開牛肉玖五牛肉麵檔,不過超蓮今日只係俾朋友同傳媒試食,未正式開業。點解要做牛肉麵?原來佢同本來在 ...




被喻為最靚酒店CEO的何超蓮,今日又有新搞作,就係灣仔開牛肉玖五牛肉麵檔,不過超蓮今日只係俾朋友同傳媒試食,未正式開業。點解要做牛肉麵?原來佢同本來在台灣經營好多年嘅玖五牛肉麵店老闆女認識多年,而少有在香港食到地道台式牛肉麵的超蓮,就將台灣味道帶來香港,取得玖五麵檔代理權。

香港鋪租貴,有指投資二百萬嘅超蓮,自言以只許成功不許失敗心態經營,牛肉麵更真材實料不會落味精,但就比台灣價錢貴接近三倍,賣成95蚊一碗。不過讀經濟嘅超蓮咁識計數,當然預計知道會有捧場客。



鍾意就快D Share啦!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...