網頁

請LIKE FACEBOOK“新專頁”THANKS!
鍾意我? D 熱爆文章嗎?
即刻“讚”接收更多熱爆?!
唔要再顯示

2018年4月11日 星期三

林奕匡街頭騷唱功 李靄璣冧到陰陰嘴笑 __,林奕匡,

林奕匡最近就係街頭送驚喜畀老婆!歌手林奕匡(Phil)跟太太李靄璣上個月剛剛補擺婚宴兼去完意大利蜜月旅行,最近二人就孖住參加田蕊妮主持的無綫新節目《1 ...


林奕匡最近就係街頭送驚喜畀老婆!


歌手林奕匡(Phil)跟太太李靄璣上個月剛剛補擺婚宴兼去完意大利蜜月旅行,最近二人就孖住參加田蕊妮主持的無綫新節目《1+1的深情》的錄影,實行夫妻檔大放閃光彈。日前在節目中Phil就為老婆炮製了一個甜蜜驚喜,眾人快閃銅鑼灣街頭,Phil夾埋樂手突然在鬧市街頭對住老婆深情獻唱《愛很簡單》,引來大批途人圍觀,Phil事後將過程拍低上載社交媒體,用英文寫上:「給我寶貝的驚喜。(Big surprise for my baby.)」

Phil說老婆事先完全不知情:「太太真係唔知情,當日係喺個節目入面,我就夾埋另外兩個朋友想畀個驚喜佢,最緊要係氹得佢開心,揀嗰首歌係因為相對易啲夾,因為唔夠時間練,加上我哋都係好鍾意嗰首歌,我好多年前唱過畀佢聽,(太太係咪好開心?)係呀,佢嗰吓都好驚喜,之後就係咁笑,一直到返咗屋企都仲係陰陰嘴笑咁。同埋可能因為好少咁樣喺公開場合唱畀佢聽,平時喺屋企有唱,但係佢就會話都唔知我係練歌定係唱畀佢聽。」講到當時吸引許多人圍觀,他笑言:「本身我哋係快閃街頭,見大家都好熱情,最後唱多咗一首《高山低谷》先走。」


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...