2018年7月12日 星期四

【罕有公開】晒巨廳、泳池,仲有神祕金庫!美斯超級豪宅大公開 __,美斯,

美斯
【罕有公開】晒巨廳、泳池,仲有神祕金庫!美斯超級豪宅大公開美斯(LionelAndrésMessi),相信稍為留意足球消息,也會知道美斯是一名球技超班 ...


【罕有公開】晒巨廳、泳池,仲有神祕金庫!美斯超級豪宅大公開



美斯(Lionel Andrés Messi),相信稍為留意足球消息,也會知道美斯是一名球技超班的球星!雖然阿根廷在2018年不能擠身16強世界盃,但是4:3不敵大熱法國可算是雖敗猶榮!早前,有日本節目罕有地參觀到美斯的豪宅,一起來看看屬於這位球星的神祕足球王國!

編輯:東方新地|原文:東方新地、Elaine@SundayKiss| 圖片、資料來源: messiInstagramTBS影片截圖





日本節目首度公開影片 即睇美斯豪宅

早前,日本TBS電視台的拍攝團隊到美斯位於西班牙巴塞隆拿的豪宅參觀。

球星豪宅揭秘 遊美斯巨大客廳泳池!! 神祕「金」庫~



1)客廳、飯廳

鏡頭一轉,已綞來到美斯家中的客廳。最觸目的傢俱,莫過這個超長的灰色沙發!美斯在個人社交網絡分享帖文,不時相邀朋友到容廳的沙發促膝而談。旁邊的飯廳更為誇張,飯枱的面積大得連鏡頭也容不下,當然椅子也有相當的數量,啱哂美斯一家四口居住!







A post shared by (@leomessi) on





2)私人泳池

再來,客廳的落地玻璃清晰見到大型的私人游泳池,與小朋友暢泳就最好不過!這個佈置較為簡約,但是位置卻正好對著陽光,而且周遭都有椰子樹包圍,設備一應俱全,如同在五星級酒店夏日度假一樣。







A post shared by (@leomessi) on







A post shared by (@leomessi) on





3)球星「金」庫

美斯續道,這是第一次在鏡頭公開他的「金」庫,即是珍藏庫!美斯在足球界得到的獎品,都離不開「金」字。第一站要參觀珍藏,就是美斯在歐洲金靴獎得到的金鞋獎。從8年內足球員獲獎名單來看,美斯經已獲獎四次,至今仍未有其他足球員打破其獲獎次數。





除了金鞋獎,另一個櫃就裝滿美斯歷來得到的金球獎。截至目前為止,美斯總共獲得5次金球獎的殊榮,同樣是有史以來獲獎次數最多的足球員。





不愧為足球王國,屋內的牆身都掛滿了上演帽子戲法時的足球。美斯續道,沒有完全陳列所有足球,只因數量多得不能容納下來,可謂誇張。





4)球衣室

有關球賽的珍藏,美斯就連釘鞋都掛滿在牆身和天花板,還有不同號碼的球衣,有的是比賽結束後,跟其他球員交換的,可見美斯在足球界的人緣也不錯!







最後所謂「友誼第一,比賽第二」,牆身都貼滿了他跟和球員阿圭羅擁抱合照,值得觀賞。





5)廚房

美斯帶拍攝團隊走完客廳,就來到廚房。美斯手中拿著的東西,就是在視頻出現的馬黛茶。這是來自阿根廷特產。當中他拿著的兩個杯子,前者貼滿了家人照片的杯子正是親人送的,後者就是另一個球星蘇亞雷斯送的禮物。





還有,他手中拿著的容器仿似裝滿狗糧,原來就是馬黛茶。美斯拿著馬黛茶,坐在沙發教觀眾如何喝馬黛茶,十分逗趣!





美斯豪宅盡現溫馨風格

雖然美斯的豪宅未必說得上金碧輝煌,但所有陳設、傢俱和佈置都離不開家庭。大面積的豪宅,不是為了要炫耀財富迫人,更多是希望提供足夠的空間,可以好好與自己的小朋友生活。即使是在家看書,游水,也是離不開家人。從他與家人的合照中,就能看出簡樸的裝潢中,有著一份sweet sweet home的感覺!





A post shared by (@leomessi) on







on









A post shared by (@leomessi) on





同場加映  C朗拿度5,510萬豪宅一遊

葡萄牙翼鋒(Christiano Ronaldo, C朗),無論你係咪球迷都唔會唔識佢啩?不過C朗又幾好波都唔需要小編多介紹,今次想同大家參觀一下佢間價值5,510萬、佔地約8,600平方呎的豪宅,真係要小心蕩失路呀!



C朗拿度球技了得,吸金力亦是驚人,佢今年在福布斯十大運動員收入排行榜中居第三,年收入高達1.08億美金!C朗一家住在馬德里著名豪宅區La Finca,其豪華獨立屋由著名建築師Joaquin Torres設計,佔地約8,600平方呎,共有7間睡房及8間浴室、泳池、足球場、健身室及「獎盃室」等,真係分分鐘會蕩失路……

大門上有C朗名字縮寫「CR」的字樣



C朗拿度

家中隨處都可以成為模特兒照背景!



|低調奢華客廳

C朗同屋企人最常用的客廳以白、黃色系為主,一張深藍色大梳化、水晶吊燈,另外牆上有多個銀邊相框。低調的奢華?



家庭照錯重點

去年Georgina上載一張與C朗及四個小朋友坐喺梳化的家庭照,相中可見C朗、Georgina及大仔「小C朗」各抱住一個BB,場面非常溫馨。不過萬千網民通通睇錯晒重點,因為相中Geogrina身穿吊帶小背心,露出傲人雙峰,非常胸湧,睇到O晒嘴!



黑色飯桌又型格又大張,請幾多位朋友嚟食飯都冇問題!



|「CR7」睡房

C朗的睡房,當然要用上自家品牌「CR7」的出品



|想去C朗屋企?艾夫拿提提你…

暫時睇到呢度,相信唔少人都想好想去C朗屋企參加吓、食個飯!不過C朗前曼聯隊友、法國球星艾夫拿(Patrice Evra) 就警告大家千萬唔好去!事緣早年艾夫拿曾獲邀去C朗屋企食飯,點知食餐飯就得白烚雞胸、沙津同清水,連果汁都冇杯!



艾夫拿續道,本來當日操練完已經好累,但C朗食完飯不久就叫埋佢一齊練波,練完波就游水,之後仲有按摩浴缸和焗桑拿… 所以艾夫拿勸大家千萬唔好去C朗屋企!由此可見C朗真係非常勤奮,律己極嚴,幾乎沒有一刻停止訓練~



|鏡子老是常出現

曾經有裝修師傅大爆C朗鍾意照鏡,所以設計到成屋都係鏡,似乎都相當切合其性格!



|頂級專業健身房

大家都知道C朗拿度係一名非常勤奮、律己極嚴的運動員,佢一砸千金喺家中建造設備頂級的專業健身房,無時無刻都在訓練!早前有新聞指C朗身體年齡僅23歲,比其實際年齡年輕10年;而體脂肪比例僅為7%,低於一般球員的10%。另外C朗更有聘請私人營養師、醫生、物理治療師和廚師等,生活極有規律!



所以小C朗人仔細細已經咁大隻囉!小編再望望自己個肚腩…



|泳池有兩個

上文提到C朗曾拉埋艾夫拿食完飯游水,其實佢屋企共有兩個泳池,一個係帶氧訓練專用的短程室內游泳池,另一個就係室外游泳池。C朗除了平時自己操練,當然會同家人一齊玩水曬太陽,享受天倫之樂~



|私家足球場 冇得跟隊

C朗係足球員,屋企又點會冇足球場?佢仲會同小C朗一齊踢波!



|靚車同獎盃一樣多

C朗拿度除了獎盃多,佢亦係出名的愛車之人,名車一樣多!Bugatti超跑、賓利、保時捷、林寶堅尼通通不缺。大家可能都有印象,C朗2009年時曾購入一部價值達32萬美元(近250萬港元) 的法拉利跑車,點知新車落地兩日就炒車,陰公!



小編應該呢架都買唔起…
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...