2018年9月14日 星期五

【再創世紀】重演胡孟青直播落淚!李旻芳 忍喊1分鐘獲網民激讚 __,李旻芳,

李旻芳
【再創世紀】重演胡孟青直播落淚!李旻芳忍喊1分鐘獲網民激讚《東張西望》主持李旻芳(Lucy),因為擁驕人34C身材而成大台咪神之一,曾經被公司欽點拍《 ...


【再創世紀】重演胡孟青直播落淚!李旻芳 忍喊1分鐘獲網民激讚



《東張西望》主持李旻芳(Lucy),因為擁驕人34C身材而成大台咪神之一,曾經被公司欽點拍《3日2日》,其浸浴片段簡直係一鳴驚人,但估唔到佢有樣有身材,演技亦唔差。日前播出《再創世紀》第三集,Lucy喺劇中有一分鐘忍喊嘅演出,已經畀網友激讚……

撰文:東方新地 圖片:新傳媒圖片、TVB截圖、李旻芳IG黃耀英IG





李旻芳 演技大爆發獲網民激讚

先講番入面該一集背景,喺09年3月9日匯豐控股由開市40.5元急跌至下午開市38元,競價時段最後半分鐘報37元,最後3秒,有300萬股沽盤以33元買入,最後以33元收市。當時正在為電視台主持《交易所直播室》直播節目的股評家胡孟青,嚇到揞然落淚,有關片段更被網民錄下,流傳至今。



而今次Lucy劇中重演被股價大跌而嚇到流淚這一幕,雖然只係演出一分鐘,但係Lucy眼紅紅忍淚報道,令股民勾番起呢段傷心嘅回憶,簡直係演技大爆發。



劇集播畢後,唔少網民留言讚好,仲有人話佢有演技但懷才不遇,Lucy都有睇網民留言,仲cap圖留言致謝:「琴(尋)晚第三集嘅再創世紀播出後,有好多人都話留意到我短短一分鐘嘅演出,好開心每次用心的演出你地(哋)都有留意得到。好開心你地(哋)都喜歡我每一次少少的演出。無論係咩角色,那怕鏡頭出來只有一兩秒嘅時間,每一次我都視為最後一次。每一次都放十倍的努力去演繹,為嘅就係希望得到你地(哋)嘅支持同肯定。咁我就心滿意足喇☺ >>swipe right for comments,而希望今次再創世紀入面重現返(番)2009年嘅股災⋯⋯⋯唔好喺現實生活中再重現⋯⋯港股你要加油啊」



大台冇乜畀機會佢演出,但就畀機會佢晒身材,除咗佢《東張西望》主持,仲安排佢拍攝旅遊節目《3日2夜》,其中一集著三點式浸浴,fit 到漏!



《全職沒女》床劇 疑似令對手「動L」

由陳松伶和張兆輝主演的《全職沒女》,第一集就已經有「賣點」,就是與李旻芳拍床劇的對手竟疑似「動L」!





劇情講述松松姐姐在婚禮上播出未婚夫偷食片,片中女主角就是李旻芳。李旻芳與松松姐姐未婚夫「阿龍」江榮暉搭上,在床上纏綿。有觀眾就發現江榮暉演在這場床戲中疑似有生理反應,唔通因為李旻芳太索所致?!

擁在34C火辣身材的李旻芳於劇集《火線下的江湖大佬》中飾演妓女「阿娟」,又係有啲香艷嘅!



成《東張》「巨胸黨」 李旻芳盪奶吸客

《東張西望》為了搶收視,早年進行大改革後真係好有睇頭,其中「巨胸黨」幾位主持經常穿緊身tee示人最吸睛,李旻芳(圖左一)係其中之一!



A post shared by (@limanfong) on



其中《東張》巨胸黨成員之一主持李旻芳同嘉賓伍允龍介紹荔枝窩好去處,上船出發時,穿白色貼身背心及黑色貼身嘅李旻芳,於碼頭直奔落船!由於上圍激凸配合地心吸力,李旻芳上圍不斷左右搖晃,盪奶指數爆燈,令網民流晒鼻血!



於鏡頭前跑來跑去不斷盪奶,令網民未出發先興奮!



\



李旻芳之後雖然冇再跑來跑去,但鏡頭仍不斷大特寫其飛彈胸,真係睇到人O晒咀!



採訪日本地震災區捱轟

2016日本熊本縣上周發生地震,無綫節目《東張西望》即派攝製隊到現場了解災情,攝製隊以「深入災情最嚴重地方報道」作招徠,到熊本縣南阿蘇村、益城町等重災區拍攝,進入震災區樓房及訪問災民。

在益城町拍攝的片段中,主持李旻芳表示,攝製隊到處尋購食物不得,超市被搶購一空、商戶亦未能提供外賣,後有一名日本女士得悉情況,為攝製隊送上飯團!



黃秋生 鬧爆《東張》攝製隊無腦

但由於在當地居民根本買唔到食物,而攝製隊反被災民送上飯團,被批評準備不足,增加災民負擔,引來網民批評, 更稱要向通訊事務管理局投訴該節目!

唔止網民鬧爆,連影帝黃秋生都忍唔住噴火,鬧爆《東張》攝製隊無腦又可恥!



男友批准行性感

拍拖三年的無綫節目《東張西望》主持Lucy及黃耀英(Darren)直言有結婚計劃,Darren透露兩人在無綫第26期藝員訓練班結下情緣,同期訓練班都係得我哋兩個係左撇子!雖然Lucy「封盤」,但表明今後繼續行性感路線,Darren亦「開綠燈」支持女友:「因為香港電視台嘅尺度唔會太大,變相佢都唔會過分性感,我接受到!」



A post shared by (@d.y.y.w) on



A post shared by (@limanfong) on





A post shared by (@d.y.y.w) on



A post shared by (@d.y.y.w) on





A post shared by (@d.y.y.w) on



Darren早前到內地拍攝新劇《包青天再起風雲》,佢哋分隔兩地足足2個幾月,令Lucy心掛掛!Lucy坦言諗過去探班,點知畀男友狠狠拒絕,佢惟有去機場接機!



A post shared by (@d.y.y.w) on





A post shared by (@d.y.y.w) on



A post shared by (@d.y.y.w) on

鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...