2018年10月28日 星期日

【中環免費騷】康堤賴底阿徐 怕醜閃走!陳奕迅 呼籲霆鋒讓紅館跨年檔 __,康堤,徐濠縈,謝霆鋒,阿徐,陳奕迅,

陳奕迅
【中環免費騷】康堤賴底阿徐怕醜閃走!陳奕迅呼籲霆鋒讓紅館跨年檔陳奕迅(Eason)和DUOBand在中環海濱舉行的《L.O.V.E.ISL.I.V.E ...


【中環免費騷】康堤賴底阿徐 怕醜閃走!陳奕迅 呼籲霆鋒讓紅館跨年檔



陳奕迅(Eason)和DUO Band在中環海濱舉行的《L.O.V.E. IS L.I.V.E.》音樂會於昨晚(27日)完滿結束,Eason今次嘅免費慈善騷,雖然冇公開售票,唔係個個有得入場睇,但都有喺網上直播,等所有樂迷都有得欣賞!Eason在音樂會上向樂迷大派定心丸,表示如果申請到紅館,一定會試跨年演唱會。

撰文:東方新地  │ 圖片:新傳媒圖片





陳奕迅 中環開免費慈善騷

陳奕迅(Eason)和DUO Band在中環海濱舉行的《L.O.V.E. IS L.I.V.E.》音樂會於昨晚(27日)完滿結束。



今次陳奕迅的露天音樂會觀眾約1600位,因音樂會以慈善為目的,故大部分門票送給十一個不同範疇的青年服務團體及慈善機構,希望大家可以更加留意到歌曲本身,讓Eason和樂隊以歌曲去傳遞愛,希望可以把快樂傳給更多人。而由於是次音樂會未有進行公開發售,所以Eason為咗令更多fans可以欣賞,Eason決定將演唱會現場直播!

據知,獲邀觀眾入場要憑QR Code核對姓名後才可入場,場內全為企位,不設劃位。



今次Eason的慈善音樂會不設劃位,另外亦安排了輪椅位置供所需人士使用。



Eason太太徐濠縈、女兒康堤,Eason父親陳裘大亦來捧場,康堤好怕醜不願上鏡,一見傳媒舉機即撇甩媽咪阿徐,帶笑急步入場。



記者係咁叫康堤停低影相,但佢好怕醜笑住急步走,而阿徐係咁叫記者唔好影個女!



睇真啲,康堤原來箍緊牙!



音樂會於傍晚6點15分開始,Eason以新歌《破壞王》去開展2小時的音樂會。





結他手王雙駿旁邊放有盧凱彤生前使用的結他,在結他上更放有白色鮮花去悼念。

唱畢頭兩首歌曲後,Eason已經大汗淋漓。






由於一直有傳謝霆鋒同樣會申請舉辦跨年演唱會,所以Eason就借今次音樂會公開呼籲謝霆鋒不要和他爭檔期,之後又言:「叫他前一點、後一點可以嗎?我是歌手來的啊!」。





更笑言霆鋒應該去煮東西,可以不用太大壓力輕鬆點。之後Eason才打圓場說:「霆鋒喺幾靚仔嘅!」引得全場觀眾大笑。



Eason在今次的音樂會上,唱咗幾首未正式面世的歌曲,包括:《龍舌蘭》、《敬菸》、《瘋狂的朋友》等,而Eason亦有與岑寧兒坐在台上合唱出新歌《Run》。





留位放結他鮮花悼盧凱彤

第3首歌曲就唱出了由盧凱彤有份參與作詞的歌曲《海裡睡人》,大會也在Eason唱這首歌時,特別拍下台上Ellen生前用的結他。之後Eason就緊接地唱出Ellen的作品《還不夠遠》。唱完就突然説了一句:「冇嘢講!」之後就轉身直接唱出《漸漸》。



Eason and the duo band《L.O.V.E. is L.I.V.E.》Rundown

1.破壞王

2.最後的嬉皮士

3.海裡睡人

4.還不夠遠

5.漸漸

6.黑洞

7.敬蔠

8.給兒子的信

9.蠢

10.Beautiful Fools

11.瘋狂的朋友

12.猜情尋

13.Run

14.盡力呼吸

15.龍舌蘭

16.和平飯店

17.我們萬歲

18.床頭床尾

19.與你常在

20.與我常在

21.可一可再

22.幸福摩天輪



當中Gin Lee、胡子彤、歐鎧淳、余德丞、Ellen盧凱彤的遺孀余靜萍等人也有出席支持。





冇得入場睇嘅人,用盡方法去睇,有人衝欄硬闖,有人坐摩天輪喺「核心外圍」去支持。



呢位哥仔跨欄進場不逐,直頭衝閘入,最後當然被實Q趕離場!

鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...