網頁

請LIKE FACEBOOK“新專頁”THANKS!
鍾意我? D 熱爆文章嗎?
即刻“讚”接收更多熱爆?!
唔要再顯示

2018年10月21日 星期日

【白蛇傳】開拍電視劇內地新版 女主角更勝當年趙雅芝?! __,趙雅芝,

白蛇傳
【白蛇傳】開拍電視劇內地新版女主角更勝當年趙雅芝?!《白蛇傳》多次被拍成電視劇及電影,不過就以1992年趙雅芝、葉童嘅電視劇版本最深入民心!最近,內地 ...


【白蛇傳】開拍電視劇內地新版 女主角更勝當年趙雅芝?!



《白蛇傳》多次被拍成電視劇及電影,不過就以1992年趙雅芝、葉童嘅電視劇版本最深入民心!最近,內地就開拍內地版《新白娘子傳奇》,雖然當年的許仙葉童及青蛇陳美琪亦有份出演出,但主角們就換上一班小鮮肉!

撰文:東方新地|圖片:微博





《白蛇傳》開拍電視劇內地新版

近年內地不斷翻拍唔同嘅劇集,最近內地就拍《新白娘子傳奇》為《白蛇傳》新版。今次新版主角們更清一色用小鮮肉上陣拍攝,未知會唔會為一班觀眾帶嚟新驚喜?



飾演男主角許仙的于朦朧相信觀眾都絕唔陌生,皆因大家早喺《三生三世十里桃花》中出演白淺胞兄白真,某程度上都有一定認識。



女主角更勝當年趙雅芝?

至於挑戰女主角白素貞嘅係喺內地有「4千年一遇美女」之稱嘅鞠婧禕,之前係SNH48成員,後來單飛發展,依家先得24歲。



92年版嘅《白蛇傳》中,女主角趙雅芝演出時已經38歲,今次鞠婧禕無疑係年輕好多,至於顏值方面亦唔輸當年嘅趙雅芝!清純嘅外貌,未知會唔會令觀眾有眼前一亮嘅感覺呢?

鞠婧禕外表清純,都叫幾有仙氣!



至於小青一角則由另一位90後美少女肖燕飾演,笑容相當甜美!



至於法海和尚一角就由同樣係90後嘅裴子添上陣,果然相當反傳統,清一色後生仔!



葉童 陳美琪 升呢做娘親

92年版中演出許仙嘅葉童及小青嘅陳美琪亦升呢演出,分別會扮演許仙母親及小青母親玉芙蓉,相信呢個消息已成功喚醒觀眾昔日唔少回憶!



其餘公布角色:

鍾意就快D Share啦!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...