2018年10月10日 星期三

徐子淇晒長腿賀林恬兒生日 上演港版Sex in the City! __,徐子淇,林恬兒,

徐子淇
徐子淇晒長腿賀林恬兒生日上演港版SexintheCity!林建岳大女林恬兒(Emily)後日正日34歲生日,一班阿太閨蜜就同Emily提早預祝生日,當 ...


徐子淇晒長腿賀林恬兒生日 上演港版Sex in the City!



林建岳大女林恬兒(Emily)後日正日34歲生日,一班阿太閨蜜就同Emily提早預祝生日,當中有恒生千億新抱徐子淇、邢李㷧大女邢嘉倩,同另位兩位女性朋友,全部都係媽咪級靚太,而徐子淇更與Emily湊成港版「Sex in the City」!

撰文:東方新地|圖片:Instagram





徐子淇賀林恬兒生日

後日林建岳大女林恬兒(Emily)34歲生日,一班闊太閨蜜就提早同佢慶祝生日,當中更有恒生千億新抱徐子淇及邢李㷧大女邢嘉倩等人。難得大家可以抽空一齊食飯慶祝,當然要合照留念,個個都明艷照人!

徐子淇
一班靚閨蜜齊齊預祝Emily生日。



Emily同徐子淇都已經成為人妻兼人母,不過徐子淇依然相當百厭,將蛋糕忌廉向Emily畫花臉貓,Emily亦留言:「Lucky to have good friends…but some are more naughty and mischievous…and silly」,笑佢仲咁曳曳!

徐子淇

徐子淇百厭畫壽星女花臉貓。
徐子淇

壽星女當然唔會因此而嬲閨蜜子淇


徐子淇上演港版Sex in the City

一班靚女食完飯切完蛋糕就到大家嚟個Girls out,Emily仲模仿美劇《Sex and the City》,佢同子淇著白短裙喺中環街頭曬長腿擺甫士影相,Emily更自封大家係「Sex in the City」,又幾似吓喎!

林建岳大女林恬兒後日正日34歲生日。

徐子淇同林恬兒喺中環街頭晒長腿擺chok甫,仲稱港版「Sex in the city」。


徐子淇帶三子女探訪柬埔寨 返港同染手足口

徐子淇今次帶同三個仔女,包括11歲嘅Leanna、9歲嘅Hayley,以及7歲嘅Triston一齊出發去柬埔寨。早前接受傳媒訪問,表示已經唔係第一次帶三個仔女去探訪,今次主要係去柬埔寨洞里薩湖水上村探訪。



A post shared by (@cathy_chui_official) on



當地係東南亞最大嘅淡水湖,幾百年來都係世界上最大嘅漂浮聚落,世代都過住原始生活。可惜因為河水污染嚴重,以致當地衛生環境欠佳,不少兒童於船上墮河後溺斃。



7歲嘅Triston仲試坐當地渡河用嘅鐵盆,徐子淇話個仔當時都好驚,見到同佢一樣嘅小朋友原來平時係咁生活,Triston都好為佢哋擔心。

而9歲嘅Hayley,仲教當地小朋友做小手工。



因為一早知道當地衛生環境欠佳,所以徐子淇出發之前,已經做足了消毒功夫,點知最後都一樣「中招」!

徐子淇同三個小朋友返香港後,分別感染沙門氏菌,以及手足口病。不過徐子淇就話,佢哋只係病幾日,但係當地啲小朋友就係日日都過緊咁嘅生活,所以希望未來可以幫到佢哋,喺理想嘅環境下過新生活!



徐子淇盛裝高貴出席晚宴

昨晚,一眾名人紅星到灣仔出席鐘錶珠寶品牌所舉辦的晚宴,席上徐子淇更穿上一身白色修身魚尾長裙,盡顯女性體態美外,亦顯高貴大方。母親節將至,被問到會如何慶祝,佢就表示都是跟媽媽和奶奶一家人吃飯,又表示今年母親節的感觸較大,因為去咗做探訪。



徐子淇關注落後地區婦女問題

徐子淇指,全球有好多18歲以下嘅少女結婚,並指自己見到好多個案的屋企都好窮,例如12、13歲就嫁俾啲好年長嘅男人,但生咗BB就不幸過身,故認為母親節應要關注吓呢類型事件,並認同香港18歲才可以結婚的規定。

 



徐子淇帶小朋友探訪

因此,佢認為母親節應該要關注吓呢類型事件,又提到將會帶小朋友去柬埔寨探訪,擴闊視野。另外,當佢被問到咪好期待收到母親節禮物,佢就話唔期待子女送驚喜:「最重要是他們有心,送心意卡已經很開心」。



徐子淇留定家傳之寶

因徐子淇二女李晞兒就嚟9歲生日,被問到唔想啲囡囡咁早結婚時,佢就話睇緣分,最緊要唔好未成年,但自己唔介意咁快抱孫,仲話留定家傳之寶俾新抱,啲女就有老公買畀佢哋,而佢啲珍藏就會留番俾兩個仔嘅老婆。










鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...