2018年11月19日 星期一

71歲汪明荃IG好活躍 自創潮爆Tag人方法 __,汪明荃,

阿姐
71歲汪明荃IG好活躍自創潮爆Tag人方法藝人要保持人氣,好多時都會活躍於社交平台,得閒會同粉絲交流交流。不過玩社交網唔係年輕人專利,已經70+1的上 ...


71歲汪明荃IG好活躍 自創潮爆Tag人方法



藝人要保持人氣,好多時都會活躍於社交平台,得閒會同粉絲交流交流。不過玩社交網唔係年輕人專利,已經70+1的上個月都開咗IG帳戶!不過汪明荃身為行內老前輩,玩IG都同其他人與別不同,Tag人其實可以咁樣Tag㗎!

撰文:東方新地|圖片:、微博





71歲阿姐汪明荃勤力玩IG

阿姐汪明荃出名勤力,連玩IG出post都勤力過人,短短41日已經出咗58個post,分享大量靚相及生活照,粉絲們一定好滿意IG功能多多,但就唔係每個人都可以靈活運用,不如學吓以下阿姐呢個新玩法

阿姐
阿姐IG當然見到家英哥



自創潮爆Tag人方法

話說阿姐日前出席保良局盆菜宴活動,喺IG分享大批合照,當然就要順便Tag返相中人啦。不過重點來了,阿姐唔係用平時IG內置的Tag功能,而係手寫Tag人,直接喺張相上揮筆寫大家個名!藝人如朱咪咪、區瑞強、蔡康年等大家都識啦,不過一班高官總理大家就未必熟悉,所以阿姐細心地寫埋頭銜,真係高招!

阿姐



陸浩明麥明詩都跟風!

眼見阿姐開創新潮流,一樣夠樣的《#後生仔傾吓偈》主持陸浩明及麥明詩馬上跟風,喺合照中手寫Tag人,麥明詩留言:「台慶綵排,Liza姐教我哋tag相新方法 係愛嘅tag法!」

鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...