網頁

請重新LIKE FACEBOOK“新專頁”THANKS!
鍾意我? D 熱爆文章嗎?
即刻“讚”接收更多熱爆?!
唔要再顯示

2018年11月2日 星期五

陳瀅女神也有反叛期 激到婆婆揸菜刀追佢! __,陳瀅,女神,

陳瀅
陳瀅女神也有反叛期激到婆婆揸菜刀追佢!無綫台慶劇中,飾演「滿月」的和飾演「愛姐」的羅蘭姐之間的嫲孫情備受關注,而現實中陳瀅與婆婆的感情相當要好,但年少 ...


陳瀅女神也有反叛期 激到婆婆揸菜刀追佢!



無綫台慶劇中,飾演「滿月」的和飾演「愛姐」的羅蘭姐之間的嫲孫情備受關注,而現實中陳瀅與婆婆的感情相當要好,但年少時總有反叛期,試過激到婆婆揸菜刀追住佢!咩事咁大鑊?

撰文:東方新地|圖片:新傳媒、Instagram、劇集截圖





《跳躍生命線》陳瀅 羅蘭嫲孫情感人

無綫劇《跳躍生命線》口碑相當不錯,除了以救護員為題材頗有新意,劇中多線的主角和配角都有不俗發揮,其中飾演「滿月」的陳瀅和飾演「愛姐」的羅蘭姐之間的嫲孫情都備受關注。



與婆婆感情要好

陳瀅近日接受傳媒訪問時,表示與由細湊大佢的婆婆感情要好,但正正喺拍攝《跳躍生命線》那一年,佢得知婆婆患有腎病,希望婆婆接受治療,但對方卻有不同想法。因為年輕人總是希望長輩在身邊,留得幾耐得幾耐。

陳瀅

劇中陳瀅與羅蘭姐相依為命,羅蘭姐亦身懷重病,令佢不禁想起與婆婆的點滴。


女神陳瀅也有反叛期  激到婆婆揸菜刀追佢!

陳瀅坦言以前都曾經歷反叛期,令婆婆非常擔心,最記得有一次在中學時期,大家都知女孩子大個咗就成日想出去玩,陳瀅就試過放學冇返屋企同朋友出去玩到夜晚,期間婆婆不停打電話俾佢,隔幾分鐘就打一次。最後陳瀅都係冇聽電話,一來佢心裏好驚,另外又覺得出去玩冇問題,自己生活重要啲。

結果返到屋企,陳瀅發現婆婆坐咗喺廳度,手上仲揸住把菜刀!婆婆又見到佢就大鬧死女包,鬧佢點解唔聽電話,一邊鬧一邊追住佢,小編聽到都覺得驚驚!



得閒FaceTime

陳瀅又表示婆婆非常疼愛和關心自己,擔心佢一個人住冇咩湯水飲、擔心佢喺娛樂圈呢個大染缸俾人呃、喺報紙雜誌睇到啲新聞又會好擔心等等。陳瀅就話因為婆婆的關係,令佢發現好多人都係報道寫就信到足,所以自己要更檢點;另外陳瀅又教識婆婆用FaceTime,一有時間就可以傾偈!

鍾意就快D Share啦!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...