2018年12月3日 星期一

黃心美尋回失散廿幾年表哥 全靠杜汶澤「吹雞」相助 __,杜汶澤,黃心美,

黃心美
黃心美尋回失散廿幾年表哥全靠杜汶澤「吹雞」相助與親人失去聯絡,絕對係一件令人非常痛心的事,不過現今網絡發達,加上人間有情,凡事都總有可能!日前藝人黃心 ...


黃心美尋回失散廿幾年表哥 全靠杜汶澤「吹雞」相助



與親人失去聯絡,絕對係一件令人非常痛心的事,不過現今網絡發達,加上人間有情,凡事都總有可能!日前藝人黃心美喺FB寫下「尋找表哥的故事」的感言,原來佢成功搵番失散廿幾年的表哥,仲係因為有杜汶澤幫手!

撰文:東方新地|圖片:Facebook、Instagram





黃心美-尋找表哥的故事

藝人黃心美日前喺Facebook寫下一篇「尋找表哥的故事」,原來佢同表哥失去聯絡已經廿幾年,已經七十幾歲的心美爸爸一直好想搵番對方,所以心美喺有限的資料下,用盡自己的網絡尋親。不過佢只知道表哥曾就讀男拔(拔萃男書院),訊息少之又少。

黃心美
黃心美表示爸爸好希望搵番表哥。



全靠杜汶澤「吹雞」相助

呢個時候,心美得知藝人杜汶澤都係讀男拔,但又未至於熟到去搵對方幫手,點知阿澤不久後就主動聯絡,話已經「吹晒雞」幫手搵!最後皇天不負有心人,阿澤真係幫心美搵番表哥!心美感激阿澤之餘, 仲話我啱啱已經同表哥交換咗電話,我保證以後唔會再同佢失去聯絡。」

黃心美

今次真係多得阿澤!



人間有愛

黃心美回覆傳媒時表示,自從姑姐離世後,表哥跟隨自己爸爸生活,之後又去了外國讀書,不經不覺就失去聯絡廿幾年。心美稱爸爸已經同表哥通過電話,得知對方現時喺倫敦生活,總算了咗一個多年的心願。心美亦再次感謝阿澤,以及一班素未謀面的人相助。

心美表哥的回覆。
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...