2019年1月30日 星期三

朱晨麗:10年前奇遇!朱晨麗同學友早有淵源 __,張學友,朱晨麗,

無綫藝人朱晨麗(朱朱)近來忙於拍新劇《法證先鋒IV》,連假期也沒有,但當她獲悉歌神張學友開騷後,寧願犧牲休息時間也要去捧場。日前她趁開工前約人妻苟芸慧 ...


無綫藝人朱晨麗(朱朱)近來忙於拍新劇《法證先鋒IV》,連假期也沒有,但當她獲悉歌神張學友開騷後,寧願犧牲休息時間也要去捧場。日前她趁開工前約人妻苟芸慧化身小粉絲,入場一睹偶像風采。

學友演唱會一票難求,朱朱表示多得好朋友來電邀請才有位:「好開心!仲要係靚位,記得我表姐細個仲當學友係男友添。我喺手機群組同親戚講,表姐知道後幾想即刻飛嚟,後來見到我同學友嘅合照,佢仲開心過我。」朱朱透露對學友有情義結,因當年還在演藝學院就讀時,某天與學友於電梯相遇,由於天王就在眼前,她內心非常緊張,不過學友卻主動打開話題,更鼓勵她加油讀書。雖然事情至今已超過十年,但朱朱卻對此事印象深刻。

獲得新啟發

談到與學友闊別十年,朱朱尷尬指自上次演藝相遇後,今次是第二次見對方真人,因從未觀賞過他的演唱會,她說:「學友仍舊好友善,成晚又唱又跳好精彩,每首歌我都識唱,無論廣東歌同國語歌都係。佢喺台上話開咗233場,雖然年紀成熟啲,但都會繼續唱,聽完我覺得自己應該要繼續努力,因為做自己鍾意嘅事特別開心,呢個係我今年嘅新啟發。」


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...