2019年2月23日 星期六

原子鏸出嫁狂咀生得幾多得幾多 __,原子鏸,

原子鏸與老公咀不停,個樣冧到爆!
原子鏸出嫁狂咀生得幾多得幾多邵氏影星鄭佩佩女兒原子鏸昨日與摩洛哥男友Mehdi舉行婚禮,忍不住連環咀放閃及發表愛的宣言,新娘感動眼濕濕,自嘲年紀大心急 ...


原子鏸出嫁狂咀生得幾多得幾多

邵氏影星鄭佩佩女兒原子鏸昨日與摩洛哥男友Mehdi舉行婚禮,忍不住連環咀放閃及發表愛的宣言,新娘感動眼濕濕,自嘲年紀大心急生B,有意生夠一隊籃球隊,將不設防造人,又冧爆給予老公滿分。榮升外母的鄭佩佩,大讚女婿為人細心,同樣畀滿分!

藝人原子鏸(Marsha)昨日下嫁Mehdi,於深灣遊艇會舉行婚禮,筵開12席宴親朋,新人以筷子作為回禮禮物,圈中好友朱茵、陳法蓉、蔡少芬及張晉等到賀,婚禮開始時,穿上低胸拖尾婚紗的Marsha手翹父親進場,笑容滿面,及後新人交換戒指,禮成後應傳媒要求咀完又咀。

受訪前,二人一直咀不停,當中Marsha更主動獻上肉嘴,非常甜蜜!升呢人妻的她全程眼濕濕,問到會到哪裏度蜜月?她以英文着老公不要告訴傳媒。至於儀式上可有愛的宣言?她說:「我要同老公屋企人講法文,事前都練咗好耐,老公係我最愛嘅人、王子、朋友同知己。」Mehdi則說:「我會永遠愛佢同保護佢,令佢好溫暖,永遠都會同佢一齊,每一日都會錫佢,好似今日咁。」更指與Marsha相識至今已893日。受老公甜言感動的Marsha笑指幸好老公先發言,雖然當下非常感動,但要保持情緒,故未有表現得太激動,不諱言若果以英文講話,相信自己未能說下去。

  • 放大圖片
雙方交換戒指,原子鏸正式成為人妻!

  • 雙方交換戒指,原子鏸正式成為人妻!
鄭佩佩榮升外母,笑不攏嘴。

  • 鄭佩佩榮升外母,笑不攏嘴。

戒指係假都冇問題

提到生小朋友,40歲的Marsha承諾會實行,自嘲年紀大,所以很心急:「睇吓生到幾多個先!」是否要生夠一隊籃球隊?Mehdi大表贊成:「OK!Good!」首次叫「老公」的Marsha笑言感覺奇怪,更即席教Mehdi講「老公、老婆」。問到婚後可會隨老公返摩洛哥居住?她說:「應該會留喺香港,因為佢都嚟咗香港12年。(老公值幾多分?)滿分!佢係第一個男人畀我做番自己。(戒指有幾多卡?)問都冇問,我唔理,就算係假都冇問題,不過佢話我知戒指係真嘅。」更指會與老公在婚禮上表演跳舞、唱歌及彈結他,屆時會換上舞衣及旗袍,實行以索爆新娘Look示人。

新娘子翹着爸爸進場。

  • 新娘子翹着爸爸進場。
朱茵、陳法蓉、蔡少芬及張晉到賀一對新人及鄭佩佩。

  • 朱茵、陳法蓉、蔡少芬及張晉到賀一對新人及鄭佩佩。

新外母唔急抱孫

升任新外母的佩佩以棗紅色旗袍出現,比一對新人還要早到場,她笑不攏嘴大談心情:「好開心,終於有人幫我照顧佢,我以後唔使負責任。(係咪跟足中式傳統儀式?)佢哋呢個婚禮有中、有西,又有摩洛哥,比較複雜,斟茶儀式就尋日斟咗,我冇乜嘢要幫手,都係坐喺度參加婚禮。」問到送甚麼給新人?她笑言送了個女給女婿,並囑咐兩人:「要互相照顧,唔只係個男仔照顧我個女,我個女都要照顧番個男仔。(畀幾多分女婿?)依家一百分滿分,將來唔知,不過女婿好細心,好照顧到身邊人,連我呢個外母都好好照顧。(心唔心急抱孫?)我冇!佢老竇(心急),我唔會催,唔抱唔抱,我都抱唔郁」






鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...