2019年2月1日 星期五

張家輝:C1:張家輝劉青雲酒店鬥爆笑彈 __,劉青雲,張家輝,

繼內地一連串旋風式宣傳後,張家輝、劉青雲及林嘉欣前晚出席英皇賀歲片大型首映禮,三人鬥爆拍外景住酒店趣事,青雲與家輝鍾意玩掣,家輝玩到冇涼沖!而嘉欣則必 ...


繼內地一連串旋風式宣傳後,張家輝、劉青雲及林嘉欣前晚出席英皇賀歲片大型首映禮,三人鬥爆拍外景住酒店趣事,青雲與家輝鍾意玩掣,家輝玩到冇涼沖!而嘉欣則必定戴「罩」,笑言一罩住就搞掂。

兩大影帝張家輝、劉青雲及影后林嘉欣前晚在九展出席英皇賀歲電影《廉政風雲 煙幕》首映禮,現場星光熠熠,多位紅星撐場,除了英皇集團老闆楊受成外,還有袁詠儀、方中信、湯怡、洪卓立、吳岱融、古巨基、張智霖、周勵淇、溫碧霞、周柏豪、王浩信、黃子華、樂易玲等。導演麥兆輝帶領主角們進行醒獅點睛儀式,齊齊慶祝新歲,場面墟冚又熱鬧。

家輝、嘉欣及青雲齊齊受訪,大談拍攝點滴及拍外景住酒店的秘密,提到家輝、嘉欣在澳洲拍外景拍足一個月,令青雲大為羨慕時,家輝聞言即唔輸蝕說:「我夠羨慕佢喺香港拍咯!拍完可以返屋企,你估外面住一個月酒店好好玩呀?(好掛住屋企?)可以瞓番自己張床梗係好啲。」

林嘉欣瞓覺不離「罩」

青雲坦言出埠拍外景沒有問題,最困擾的是每晚要返酒店搞掣:「有時每晚都要換酒店,適應房間設施係一件幾頭痛嘅事,好似控制燈掣咁,真係幾麻煩,試過長時間喺外面做嘢,返到酒店都會瞓唔着,咪搞吓燈掣囉!最難適應點熄燈掣,同埋搵一條光嘅路行去廁所。」家輝即表認同,笑言試過入到酒店浴室不知如何開水,搞到沖不到涼。而嘉欣似乎少點麻煩,更表示出埠從不會失眠,因必定會戴眼罩,總之一罩住「自己就熄咗」瞓着,家輝即抵死地說:「吓!用飛虎隊面罩得唔得?」青雲則拒絕用「罩」,因習慣睜開眼就要看到東西。

齊聲想拍續集

另外,嘉欣透露戲中頗多動作,更要打家輝:「佢好樂意畀我打。」在旁的家輝立即加以否認,問到若再開二、三集,三人異口同聲表示想參與。不過,三人最近四出宣傳,之後又去蘇州,家輝笑說:「出埠出到個人好心灰。(幾時休息放假?)個心就休咗好耐,但個人休極都休唔到。」又指自己在澳洲雪山拍攝滑雪戲份時,掉了手提電話也懵然不知,幸而有好心人拾獲交回服務台,大呼好彩。

更多新聞,請瀏覽東方日報網頁:

http://orientaldaily.on.cc/


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...