2019年4月4日 星期四

【獨家爆】成功釣頂級金龜!30歲Janice Man米蘭豪嫁 __,Janice Man,文詠珊,

Janice Man
【獨家爆】成功釣頂級金龜!30歲JaniceMan米蘭豪嫁娛圈喜事停不了,入行15年,現年30歲的JaniceMan(文詠珊)亦封盤嫁人,一直低調保護 ...


【獨家爆】成功釣頂級金龜!30歲Janice Man米蘭豪嫁



娛圈喜事停不了,入行15年,現年 30歲的Janice Man(文詠珊)亦封盤嫁人,一直低調保護愛苗的她,原來同富三代才俊吳啟楠拍拖四年修成正果,二人將於今年10月12日在米蘭Lake Como古堡舉行世紀豪門婚宴,宴請約一百名至親好友到場見證喜悅,而近日JM亦開始發結婚囍帖,早前秘密拍攝的華麗婚紗照同時曝光,著上露背婚紗的JM明艷照人,手上結婚鑽戒更加閃爆,唔講唔知,JM準夫婿吳啟楠大有來頭,家族顯赫的他,阿爺是中共黨員,大伯是前人大代表,自己更是有為才俊兼前財爺梁錦松拍檔,36歲家族身家過億,飛上枝頭的JM,近月已進駐未婚夫千萬獨立屋待嫁,即使事業如日中天,亦決定退下火線做幸福人妻。





撰文:東方新地 圖片:新傳媒圖片

Janice Man準夫婿 家族顯赫

當年同Angelababy鬥到叮噹馬頭的Janice Man(文詠珊),去年轉戰內地發展,火速追貼較她早幾年攻國內的Baby,不過Baby已結婚做黃曉明老婆 三年多,JM愛情似乎大落後,但原來唔聲唔聲,JM感情已修成正果,準夫婿吳啟楠更非常猛料,現年36歲富三代才俊吳啟楠,出身家景顯赫,阿爺是中共黨員,大伯是前人大代表,父親開設免稅店,難得有家底背景,Carl(吳啟楠)仍靠自己白手創業,同前財爺梁錦松拍檔搞投資公司「新風天域」,條件超卓相比黃曉明絕對唔輸蝕。



五卡巨鑽閃爆

30歲JaniceMan將 於今年10月12日出嫁,同富三代才俊吳啟楠在米蘭舉行世紀婚禮,兩人早前到古堡拍攝婚紗照,著住露背婚紗的JM明艷動人,手上結婚鑽戒更閃爆耀目,估計超過五卡。



10月古堡行禮

如同置身宮廷裡的王子與公主,JM同吳啟楠在古堡長梯攬到實咀嘴,甜蜜之餘亦盡見氣派!

上年求婚成功

不過實事求是的JM,同吳啟楠拍拖四年多以來都貫徹低調作風,不想 讓人誤會她無心工作,原本想在事業衝刺多幾年,上年被男友真誠打 動,先決定趕嫁做豬年新娘。近月JM同準夫婿已秘密籌備婚禮,已定在今 年10月12日在米蘭Lake Como湖畔古堡舉行世紀婚禮,婚禮更橫跨兩日盡顯 豪門氣派。據知情者透露:「雖然事業咁成功,不過Carl絕對唔係大男 人,佢對JM好體貼,JM長期喺內地拍劇,好少時間返香港,佢就算幾忙,都一定會抽時間飛去探班,陪吓女友,呢啲咁貼心表現,令JM好感動又有安全感,本來呢兩年JM喺內地發展得好好,都冇諗過咁早結婚,想喺事業上再衝吓,不過,Carl對JM全心全意,一直都想快啲成家,上年佢好有心思製造驚喜同女友求婚, 終於感動JM,改變睇法唔再拖,答應同Carl組織家庭!」



囍帖曝光

JM精挑細選,選址在米蘭LakeComo的VillaErba舉行世紀婚禮,將邀請約百多名至親好友到場觀禮,一班好友近日亦開始收到囍帖。

超豪婚宴

今次婚宴超級有派頭,能夠去米蘭湖畔古堡舉行婚禮,相信係唔少少女夢寐以求的事,JM就公主願望達成,當日古堡行完禮,接著會在湖畔酒店舉行晚宴,翌日早上還有RecoveryBrunch安排,確實非常盡興。



畀女友話晒事

對女友呵護備至的Carl,更將結婚全盤構思交由準老婆話事。據知情者透露:「JM好鍾意浪漫,佢一直都夢想將來結婚,會喺湖畔古堡搞婚禮, Carl知道之後,同JM好努力搜羅婚禮地點,揀咗好耐,終於搵到米蘭Lake Como古堡,為求盡善盡美,佢兩個上年仲專登飛過去睇景。」 雖然結婚地點由JM揸弗,不過為打造童話回憶令老婆一世難忘,Carl都花盡心思,湖畔婚禮玩足兩日,兩人除在古堡行禮,還有welcome party在湖畔酒店舉行,更會在露天場地放煙花,又安排現場樂隊演奏,到時一對新人還可同賓客隨歌起舞,讓大家玩得盡興,翌日還有Recovery Brunch。



單係影婚紗相都咁豪, JM今次出嫁確實夠晒體面。不過,吳啟楠豪娶JM,10月米蘭婚禮卻講明要賓客自費機票及住宿參加,真係有啲美中不足。



入主千萬獨立屋

快升呢做豪門闊太,JM近月已入主Carl的千萬獨立屋做女主人,過富貴生活。

行蹤保密

近日JM同Carl已向雙方親戚好友發送婚宴囍帖。二人早前到古堡拍攝的婚紗 相亦同時曝光,身穿露背婚紗的JM置身古堡內如同古典美人攬住王子情深一吻,共譜幸福人生下一站。據知情者謂:「為咗安排呢次婚照之旅,JM唔想洩露行蹤, 一路都好神秘,同公司請假都只係話去旅行,做足保密功夫,只有負責拍攝嘅團隊先收到通知,呢次影婚紗照,除咗攝影師、化妝、髮型、造型師同助手,團隊多達十 幾人,機票住宿都好豪華,使費已經過百萬,娶得美人歸,Carl真係不惜工本!」



上年米蘭睇景

去年九月, 放假遊意大利及米蘭,全程表現興奮雀躍,唔知當時係去睇結婚場地定係影婚照之旅,不過點睇臉上都充分流露滿滿幸福。



賓客要自費

不過今次獲邀出席婚禮的百多位至親好友,除雙方家長及一班兄弟姊妹團,其 他賓客都要自費參加。「一班親戚好友已經陸續收到邀請,一對新人仲有email貼身 指引點去目的地, book酒店機票嘅安排提示,不過就講明叫賓客自費參加,要去到 咁遠而且米蘭機票同住宿使費絕對唔平,有啲朋友都考慮緊去唔去好。」一對新人 豪得唔夠徹底,又的確有點美中不足!

出名夠潮又型格十足, JM對自己婚禮安排一絲不苟,10月婚禮的婚紗和晚裝更 全部在外地搜羅,有名牌亦有設計師設計。據知情者透露:「除咗拍婚紗相嗰套婚紗之外,婚禮上仲會有另一套宮廷式婚紗,加埋幾套晚裝, 絕對係超級華麗,JM本身 就好有時裝觸角,扮靚佢好有眼光,今次婚紗專登喺外國搜羅,設計既簡約又有特 色,JM好緊張,一路都有同設計師聯絡,給予唔少意見。」



JM準夫婿吳啟楠是城中頂級筍盤,家族顯赫的他大有來頭,阿爺是中共黨員,大伯是前人大代表, 他本人亦白手興家,創業打天下。 去年同前財政司司長梁錦松創辦「新風天域」投資公司,身任首席執行官。



孖梁錦松開公司

孖住前財爺梁錦松開公司,去年「新風天域」在紐約上市,二人受訪大談生意經。

36歲億萬富三代吳啟楠

吳啟楠係大忙人,連日來均外出工作見客,魄力驚人!



未婚夫公事忙

一早回公司工作,期間吳啟楠曾到附近買咖啡提神,但仍冇停過睇手機。

好有生意頭腦

能夠贏得美人歸,除家族顯赫,吳啟楠亦天才橫溢,拍拖不久,早已令JM認定係Mr. Right,結婚只是遲早的事。憑叻字出頭的Carl,自細在外國升學,由於成績優 異中學時跳班, 16歲已中學畢業,以拔尖直入LSE(The London School of Economics and Political Science)主修經濟,並獲甲級榮譽畢業,大學畢業後,獲投資銀行UBS 招手任分析員,07年加入黑石(Blackstone),得前財爺梁錦松賞識,曾於黑石私募股權擔任執行董事,去年更同梁合組投資公司「新風天域」,除此之外,吳啟楠手上有唔少物業,手持上水及半山獨立屋,Carl還有投資月租儲物箱,康師傅以及鷹君等都 是主要股東,家族身家估計過億,如此超級筍盤,難怪成功打動JM芳心,近月JM亦已搬入Carl購入的千萬獨立屋待嫁。



男友日理萬機

日理萬機的吳啟楠,見客開會已是日常基本。



中港再擺酒

身邊好友眾多更不乏商界及政界名人,米蘭古堡婚禮只是前菜,Carl和JM還會 在中港兩地再擺酒。知情者透露:「JM入行咁多年,圈中朋友唔少,Carl就更加 佢人脈咁廣,長輩又有頭有面,一班世交點都要請,所以呢排佢哋都研究緊中港婚 宴賓客名單,怕掛一漏萬!」快將做富貴人妻,不過事業心重的JM,婚後仍會繼續幕前工作。據知情者透 露:「Carl好支持女友發展自己事業,就連JM組公司,兼顧埋幕後,佢都畀好多意見 女友,佢知JM對演戲仲好有理想,都唔反對老婆婚後再做幕前工作,不過,佢都講明唔想老婆太辛苦,一定要JM顧住身體同家庭行先,而且佢哋有共識,會過吓二人世界先生仔!」





女人辛苦搏殺都是想搵個靠得住的膊頭依靠,覓得頂級筍盤當然要長揸,JM唔嫁等幾時!



14年偷運男友返家

當日JM在半島酒店舉行加盟太陽娛樂記者會,之後仲搞Afterparty,直至入夜才離開,原來男友已在她的七人車等候。

同富三代吳啟楠拍拖四年多, 14年拍拖初期就被本刊拍到, JM偷運男友返屯門寓所。

變闊太 周遊列國

14年以三千萬轉投太陽娛樂, JM工作不斷,不過,同富貴男友拍拖四年,JM生活亦似足闊太,不用開工,就孖男友周遊列國享受生活。



睇北極光

17年底同男友去睇北極光,仲搞到唔見行李,不過JM一樣玩得非常開心。

遊美國「死亡谷」

遊美國「死亡谷」,JM好興奮!

日本住超豪酒店

日本血拼當然係潮人JM最愛,住超豪酒店更是身份象徵。










鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...