網頁

請LIKE FACEBOOK“新專頁”THANKS!
鍾意我? D 熱爆文章嗎?
即刻“讚”接收更多熱爆?!
唔要再顯示

2019年4月11日 星期四

張雷:資深演員林文偉離世 張雷深感惋惜 __,張雷,

資深演員林文偉因病離世,張雷深感惋惜!於七、八十年代影壇從武師進身為演員的資深電影人林文偉,曾參與拍攝過多部經典電視劇和電影,當中包括《上海灘》、《A ...


資深演員林文偉因病離世,張雷深感惋惜!


於七、八十年代影壇從武師進身為演員的資深電影人林文偉,曾參與拍攝過多部經典電視劇和電影,當中包括《上海灘》、《A計劃續集》等,早前因病離世。

香港動作特技演員公會副會長張雷對好友離世深感惋惜:「我同佢當年拍過好多戲,好似《最佳拍檔》咁,好老友,舊年見過佢,佢嘅身體都唔係咁好同埋好瘦,行路條氣都會喘,佢話因為肺炎所以身體弱啲,怕凍同埋好易病。」

林文偉約於十年前離開娛圈,曾做過地盤科文,離世消息一出,張雷代表公會向林文偉的家屬作出慰:「會長錢嘉樂都知呢件事,我亦代表公會聯絡過佢女兒,問佢有冇需要幫手,佢話暫時OK,我哋同佢講,之後有乜嘢要幫忙就隨時出聲。」




來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...