2019年6月3日 星期一

3人港鐵車廂大混戰 黑衫男施無敵鉸剪腳 __,港鐵,

3人在車廂內打交,扭作一團,其間黑衫男施無敵鉸剪腳,箝制黑超男。讀者提供
港鐵列車車廂晚上上演一場大混戰,3名男子在車廂打到扭作一團!晚上9時許,讀者梁先生乘搭一列由堅尼地城前往柴灣的列車,當列車駛至上環站時,突然聽到有人大 ...


港鐵列車車廂晚上上演一場大混戰,3名男子在車廂打到扭作一團!晚上9時許,讀者梁先生乘搭一列由堅尼地城前往柴灣的列車,當列車駛至上環站時,突然聽到有人大叫,隨即見到3名男子在身邊大打出手,其間更翻滾在地扭打一團,「佢哋打到瞓晒落地,係咁碌,黑超男不停掙扎,但金毛男同黑衫男完全唔畀佢走」。



3人由上環站打到金鐘站,黑衫男一度施展無敵鉸剪腳,箝制黑超男,而綠衫男則在場協助,數十名乘客駐足圍觀,另有兩名女子不停大叫:「唔好畀佢(黑超男)走呀,㩒住佢呀」。當列車駛進金鐘站時,其中一名女子走出月台阻止乘客行入車廂,又稱:「唔好行入嚟呀,呢度有人打交呀,快啲叫職員過嚟幫手」,同時間車廂內有人按動緊急通話手掣。數名職員立即趕止,要求3人離開車廂,但黑超男表示拒絕,不肯離開,事件最後擾攘近5分鐘才能解決。



梁先生稱不知道3人為何打交,「第一次見人喺車廂入面打交,仲要打到瞓晒喺地,一個箍住條頸,另一個就鉗住隻腳」,形容整件事「好似拍戲咁」。



警員到場調查後,相信一名48歲姓曾男乘客,在車廂內向另一32歲姓陳男乘客批肘及踩腳,兩人繼而發生爭執,曾男更推跌陳男,令其頭及手受傷,涉嫌普通襲擊被捕。《蘋果》正就事件向港鐵查詢。



【六四30】守住歷史 拒絕遺忘

https://hk.adai.ly/zdzKtt2RiW



你敢爆,我敢獎! 立即WhatsApp《蘋果》24小時爆相爆片熱線致電:63836568




鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...