網頁

請LIKE FACEBOOK“新專頁”THANKS!
鍾意我? D 熱爆文章嗎?
即刻“讚”接收更多熱爆?!
唔要再顯示

2019年7月19日 星期五

【Do姐有問題】陸永、C君首推「Do姐常識問答比賽」 爆鄭裕玲拍戲秘聞! __,C君,Do姐,鄭裕玲,陸永,

Do姐有問題
【Do姐有問題】陸永、C君首推「Do姐常識問答比賽」爆鄭裕玲拍戲秘聞!「Do姐」鄭裕玲與組合「農夫」成員陸永及C君的合作好有火花,經常大放笑彈,三人組 ...


【Do姐有問題】陸永、C君首推「Do姐常識問答比賽」 爆鄭裕玲拍戲秘聞!



「Do姐」鄭裕玲與組合「農夫」成員陸永及C君的合作好有火花,經常大放笑彈,三人組合更被譽為黃金主持組合,而之前由三人主持嘅《Do姐有問題》深受歡眾歡迎,TVB食髓知味,早前開拍第三輯,首集安排喺7月21日今個星期日晚8點半播出,創意十足嘅陸永、C君仲自己度橋推出「Do姐常識問答比賽」環節,早前佢哋接受訪問,就大爆Do姐早年拍戲嘅秘聞,原來當年Do姐試過畀名導演困足四日四夜喺廠,到底係邊個呢?一齊睇睇!

撰文:東方新地|圖片:新傳媒圖片庫、Do姐IG

《Do姐有問題》第三輯再放笑彈

鄭裕玲(Do姐)與農夫主持嘅《Do姐有問題》周日晚會播出第三輯,首集邀得馬國明、唐詩詠、黃翠如及黃智雯任嘉賓打響頭炮。今次節目更加入農夫創作的「Do姐常識問答比賽」,陸永與C君笑言會公開Do姐鮮為人知的趣事。

Do姐有問題
農夫出名轉數快,Do姐話同佢哋合作拍《Do姐有問題》非常開心,加上節目在室內錄影,比拍外景舒服得多。


Do姐有問題

鄭裕玲、農夫的陸永和C君主持的節目《Do姐有問題》進行錄影,邀來馬國明、唐詩詠及黃翠如等任嘉賓。








大爆「鄭九組」拍戲秘聞

《Do姐有問題》第三輯中,C君同陸永創作嘅「Do姐常識問答比賽」帶入節目中更成為重要環節:「Do姐係大到可以當做一個比賽。」佢哋又笑言搞個人崇拜,不過Do姐笑住反擊話:「佢哋諗問題都辛苦,估唔到我以前同佢哋講拍戲嘅趣事佢哋仲記得,連『垃圾』都識記嘢!」



C君話節目會大爆DO姐未曾公開的秘密,又話:「Do姐以前拍戲嘅時候稱為『鄭九組』,試過畀一位大導演困住4日4夜喺廠拍戲。」及後Do姐表示這位導演就是徐克,又笑言開工無飯食已經算小事!



C君與陸永創作的「Do姐常識問答比賽」將在目中推出,直言今輯好有成功感!











鍾意就快D Share啦!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...