2019年8月17日 星期六

許家傑:許家傑借錢度日 被指撻着龔嘉欣嬲到今日 __,許家傑,鍾嘉欣,龔嘉欣,

送水輝息怒~~現年36歲的許家傑,自09年摘下港男冠軍後入行,到憑《愛.回家之開心速遞》送水輝一角成功入屋。入行十年,演藝路歷盡艱辛。月入幾千蚊早前他 ...


送水輝息怒~~


現年36歲的許家傑,自09年摘下港男冠軍後入行,到憑《愛.回家之開心速遞》送水輝一角成功入屋。入行十年,演藝路歷盡艱辛。

月入幾千蚊

早前他接受電台訪問,提到在遇上「送水輝」這角色前,大部分都是演一些極少對白的手下、待衞、醉客,令他一度非常消極,甚至要借錢度日應付開支。他說:「以前收到冇對白嘅角色,都難受㗎,會諗,乜唔係畀新人做咩?我都做咗兩、三年,算半新人有一段時間係好負面,唔想開工,會好嬲。」試過工作量少,經濟拮据到不能畀家用,他說:「有一段時間畀唔到家用,有幾個月得幾千蚊人工,好拮据,有段時間要借貨度日,就係因為試過咁,覺得做嘢好難得。」

感激林淑敏

他說沒有想過自己究竟是否適合娛樂圈,反而會諗會不會去改變自己去適合娛樂圈。他在拍《火線下的江湖大佬》時,開始不斷自我增值,如健身、學唱歌及上演戲班。入行十年,許家傑在圈中贏到不少友誼,除了前輩黃光亮令他茅塞頓開,帶他往外見識電影世界之外,他還感謝「大小姐」林淑敏找他一起商演。

有語言障礙

一直以來許家傑將感情低調處理,他重申希望保持私穩,但當年被傳介入龔嘉欣與鄧健泓的戀情導致二人分手,他至今仍是喊冤。他說:「當年我鋪天蓋地解釋過,依家我再講一次,係冇介入,當時覺得好驚,我冇做過嘅嘢,點解講到好似真?嗰刻覺得更加要學識要謹言。」高大靚仔的他,自爆中學時樣子薯嘜性格自卑,自覺是失敗者。還自揭兩、三歲時患哮喘及語言障礙,小學時說話出現問題,他說:「冇人聽得明,淨係得媽咪聽得明我講乜嘢,好彩小學二、三年班解決咗,嗰時喺語言治療學校,畀字我讀,我自己都唔知道自己講嘢有問題。」他稱語言障礙並沒有影響他正常上課,笑言智商沒有問題,只是說話有問題。

---------------

立即參加「賞您睇」: https://tinyurl.com/y2e6pmwk 

Click下面粒掣,儲on.cc coins!機票、家電、超市禮券、過萬份獎品等緊你。




來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...