網頁

請LIKE FACEBOOK“新專頁”THANKS!
鍾意我? D 熱爆文章嗎?
即刻“讚”接收更多熱爆?!
唔要再顯示

2019年8月3日 星期六

恭碩良:畀林憶蓮鬧點算好?恭碩良玩無賴招應付 __,恭碩良,林憶蓮,

有道理!歌手恭碩良(Jun)在麥花臣場館舉行入行20年紀念騷的尾場演出,獲JW(王灝兒)等到場支持,但不見女友林憶蓮影蹤。嘉賓岑寧兒出場合唱《5:59 ...


有道理!


歌手恭碩良(Jun)在麥花臣場館舉行入行20年紀念騷的尾場演出,獲JW(王灝兒)等到場支持,但不見女友林憶蓮影蹤。嘉賓岑寧兒出場合唱《5:59pm》,剛從日本回來的她很榮幸可以做嘉賓,Jun表示:「好想同你合作好耐,之前喺台灣做咗你嘅騷,幫你打鼓,我喺啲好好嘅歌手面前係小fans,未到淆底嘅,但有limitation。」其後唱到《愛空間》時,岑寧兒再出場合唱,大讚Jun的歌好好聽。期間Jun搞笑在台上即興示範,教大家可以怎樣無賴地應付另一半的責罵,他分享:「兩個人喺埋一齊最緊要係笑,錢、身材60歲之後就係nothing,有幽默感、令大家笑,生命都會長久啲。」唱完《月球人》後,Jun出來encore兩首歌,尾聲時他眼濕濕多謝大家,又跟全場影大合照,謂希望下年再見。

怕壓力唔敢去後台

騷後Jun送贈黑膠碟給眾支持單位,講到他尾聲時眼濕濕,他表示:「尋日覺得自己表現可以好啲,今晚就係因為見到大家嘅眼神好似話畀我聽『你得㗎』,見到好多好耐嘅支持者嚟,下次唔知幾時再開,當最後一場處理。(你話希望下年再開?)希望,但有時應承唔到。」他又多謝好多朋友來支持:「我好少入去後台,因為會大壓力,但鍾意我做騷人哋嚟我後台。」他又表示希望大家睇完他的騷可以放鬆:「將場外面嘅嘢擺低喺出面,身為娛樂界嘅我只可以盡力寫多啲歌,依家呢個氣候開騷更要擺多啲心機,嚟到呢度冇分國界、膚色、語言。」

避談女友林憶蓮

Jun又謂做鼓手這個夢想已達成很多次:「每人要有個list想做咩,要聽自己嘅心,要有個bucket list。(你仲有咩未做?)好多嘢未做,嚟緊想完成手頭上工作去照顧澳洲嘅爸爸,佢一把年紀,由細到大同佢感情唔係咁好,但佢都係玩音樂,希望可以同佢夾band,做仔會盡力做好本分。」本月18日生日的他又透露即將42歲:「想擴闊下自己生意嘅諗法,而且喺呢行都打滾咗20年,雖然中間失蹤咗10年,因為搵唔到自己。」問到生日與憶蓮怎樣慶祝?他即笑住避談:「只可以講今晚係我嘅晚上,只想講我同張唱片,多謝大家關心。」

---------------

立即參加「賞您睇」: http://bit.ly/2JWKULh

Click下面粒掣,儲on.cc coins!機票、家電、超市禮券、過萬份獎品等緊你。




來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...