2019年8月25日 星期日

容祖兒:針灸開聲成頸瘀痕 祖兒預告下次再破紀錄 __,容祖兒,

開騷前失聲一段時間~天后容祖兒(Joey)完成在紅館共19場的《PRETTYCRAZYJOEYYUNGCONCERTTOUR》演唱會,祖兒尾場唱足4小 ...


開騷前失聲一段時間~


天后容祖兒(Joey)完成在紅館共19場的《PRETTY CRAZY JOEY YUNG CONCERT TOUR》演唱會,祖兒尾場唱足4小時,她透露5月時開始病,病到8月3日母親生日因失聲唱不到生日歌,之後從南京請醫師來一早一晚針灸:「近鏡睇我條頸係針到瘀晒,經調理後係好啲,加埋大家嘅力量給力,最終令自己完成呢個壯舉。」

講到第一場舞台機關出現故障,宣布「補場」決定是否問準老闆楊受成?祖兒坦言:「老實講我唔敢自把自為,我其實喺台下已經崩潰咗,三條青筋出晒額頭上面,冇諗過有咁情況,以為用5、6分鐘搶救到啲機件問題,但原來係唔得,因個騷好複雜,係連總綵排都排唔切。」今次開到19場,下次再突破場數?祖兒謂:「如果我能力做得到,再過多幾年4張幾都會繼續做,我會努力保養自己把聲,唔會同古巨基飲酒,免得佢又笑我,但佢又講得好好笑。」

學友做嘉賓全靠健身教練

過去19場的星級嘉賓祖兒表示都是親自邀請,第一次請到張學友,是因大家都跟同一個健身老師,有次見到學友哥哥,本身怯怯地不敢說,反而是健身老師忍不住幫她先開口,學友亦一口答應。她謂:「好多我仰慕嘅巨星都好錫我,唔知我前世做咗咩好事,大家都咁錫我。」

爆古天樂有個紅館

問到如何氹得古天樂做嘉賓唱《今期流行》?祖兒笑謂:「我覺得佢自己本身都有個紅館夢,當然我同佢嘅友情,都超乎我想像,佢係咁錫我,每年佢生日都被佢邀請,所以先大膽開口請佢,佢嗰日仲係病,點知上台就龍精虎猛,佢一上台就衝去觀眾到狂握手,佢呢種係超脫表現嚟。」

另外張敬軒做嘉賓外,每場更任祖兒的調音師,她謂:「佢開頭第一場嚟係充當觀眾,點知舞台出事,佢就每日都嚟紅館幫忙調教靚聲(阿Sa踢爆你好多人追?)唉,其實邊都有啫…唔係冇,佢講多咗,報大數啫。(咁即係都有啦?)咁一、兩個都有啩!(你4字頭啦?)你同我定,今次係第一次咁多男士(Fans)同我講I love you。」

講到前度男友劉浩龍在IG爆粗鬧何韻詩,又用她名字作車牌一事?祖兒則言其他事沒有回應,總之錫她的人都有來捧場 。

---------------

立即參加「賞您睇」: https://tinyurl.com/y2e6pmwk

Click下面粒掣,儲on.cc coins!機票、家電、超市禮券、過萬份獎品等緊你。




來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...