網頁

請LIKE FACEBOOK“新專頁”THANKS!
鍾意我? D 熱爆文章嗎?
即刻“讚”接收更多熱爆?!
唔要再顯示

2019年8月13日 星期二

梁舜燕病逝:梁舜燕病逝 孫仔:佢話一生無憾! __,梁舜燕,

梁舜燕一生奉獻給演藝圈!「上等人」梁舜燕病逝,其愛孫阮浩棕(Nicholas)接受訪問,指嫲嫲因機能衰竭離世,離開時子孫全部陪伴在側,遺容安詳,他說: ...


梁舜燕一生奉獻給演藝圈!


「上等人」梁舜燕病逝,其愛孫阮浩棕(Nicholas)接受訪問,指嫲嫲因機能衰竭離世,離開時子孫全部陪伴在側,遺容安詳,他說:「嫲嫲入院超過一個月,因為持續發燒,做咗好多檢查,之前有指佢有癌症,我哋唔會否認,但唔想多講,而今次離世嘅原因係機能衰退,始終佢都九十歲,走嘅時候好安詳,家屬都喺身邊。」

希望出院拍劇

阮浩棕指嫲嫲一生奉獻給演藝事業,今次入院都曾經說過希望盡快出院,可以繼續拍劇,可惜未能如願,阮浩棕透露嫲嫲之前已跟他說過,自己已一生無憾!談到最捨不得嫲嫲甚麼?他頓一頓才能繼續說:「我唔想講太多,只想講,嫲嫲嘅工作態度同做人修養,都係我一個好好嘅榜樣,尤其佢永遠都會懷住一夥謙卑的心,好值得我去學習,答謝香港嘅觀眾對我嫲嫲嘅愛戴同愛護,因為冇大家嘅愛護,就唔會有我嫲嫲從影60多年來嘅傳奇,所以我同屋企人衷心向大家感謝。(喪禮會用甚麼儀式進行?)佢係一位虔誠嘅天主教徒,會用番天主教儀式。」

另外,阮浩棕留言:「感激各位對嫲嫲嘅愛戴。嫲嫲走得好安詳好靚,依舊優雅高貴。」




來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...