2019年9月30日 星期一

藝人王宗堯涉串謀刑事毁壞罪今晨被捕 押往灣仔警總 __,王宗堯,

香港眾志前立法會議員羅冠聰在facebook稱藝人王宗堯今晨在寓所被警察上門拘捕,指警方以進入或逗留會議廳範圍、串謀刑事毁壞等兩罪將王宗堯拘捕,羅冠聰 ...


香港眾志前立法會議員羅冠聰在facebook稱藝人王宗堯今晨在寓所被警察上門拘捕,指警方以進入或逗留會議廳範圍、串謀刑事毁壞等兩罪將王宗堯拘捕,羅冠聰稱案件與7月1日立法會事件相關,王宗堯正被押往灣仔警總,已有律師跟進。



王宗堯女友Chloe接受《蘋果》電話訪問表示:「我相信佢冇事,其他唔方便回應,交律師處理。」



王宗堯被捕一事,圈中人亦表示關心,徐天佑短訊回應:「啱啱睇到新聞,希望佢平安!我覺得做人行得正企得正冇嘢需要驚。」阮民安則回應:「我本身同Greg(王宗堯)都熟,無論facebook或唔同場合都有交流同聯絡嘅,呢個消息非常之突然,估唔到連Greg都會畀人拉咗,我衷心希望如果好人一生平安,希望Greg可平安冇事,因為佢喺我心目中係一個好好嘅人,希望佢平安,我哋全香港人都會祝福佢,包括我。」



杜汶澤短訊回覆:「今時今日嘅香港,根本唔應該再分藝唔藝人,大家都係香港人,自己認為啱嘅事就一定要去做。我認識嘅王宗堯只會怕做違背良心嘅事。光復香港!時代革命!」



-----------------------------



-----------------------------




鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...