2019年11月16日 星期六

【抗暴之戰】陶傑昨《光明頂》神預測 出動解放軍便裝執磚 __,陶傑,

當香港人質疑解放軍是否可以私下執行任務之際,原來陶傑昨日已神預測解放軍會出動執磚,他昨日在商台節目《光明頂》預見這一幕,並說:「邊個話解放軍出軍營一定 ...






當香港人質疑解放軍是否可以私下執行任務之際,原來陶傑昨日已神預測解放軍會出動執磚,他昨日在商台節目《光明頂》預見這一幕,並說:「邊個話解放軍出軍營一定係你哋諗咁兇神惡煞、戴住豬嘴、淨係拎住枝槍,係咁手榴彈亂掃亂射?think outside the box,啱唔啱呀?你咁諗,因為你哋長期畀美國傳媒洗腦,話畀你哋聽64係解放軍出嚟殘暴鎮壓平民。」他又分析道:「廿幾年嚟開放解放軍軍營出嚟與民同樂、畀啲中學生入去參觀、國慶出嚟表演,養兵千日用嚟做咩呢?黃曉明、彭于晏呢啲孔武有力嘅,梗係着緊緊地灰背心、一樣咁窄嘅軍褲,喺陽光之下,一身閃閃油令嘅肌肉,抹埋油最好啦,整隊人出嚟清理磚頭、雜物,全國直播,然後遠遠有班黑衫人羞愧有加,然後再將黑衫啲女友策反過嚟。」



陶傑今日回覆《蘋果》,講到神預測翌日解放軍就出動,他說:「巧合啩,我噚晚講3部曲,而家第一步,佢哋一定要跟住做,先有效。解放軍出咗清路障,一定要提班後生仔、黑衣人,唔可以攻擊,呢樣好緊要,一定要佢哋知道。所以如果有人郁手,咁一定係臥底、係『鬼』。解放軍出咗,警察呢幾個月壓抑都可以舒緩,解放軍係好強大後援。跟住林鄭趁氣氛緩和,宣佈成立調查委員會,不過為咗唔令警察反感,可以喺監警會入面,成立小組有外國獨立人士,可以叫調查小組,最緊要有傳召證人權力。」



他又預計行動有緩和情況有幫助:「咁做可以救番嚟緊聖誕同農曆新年兩個節日,等個市況緩和,之後下半年林鄭同中央提出推出雙普選同23條立法,要咁做3部曲至有效。你話後生死咗咁多人點算?其實都冇辦法,只可以當佢哋為港犧牲,冇計得咁多。」問佢覺唔覺大陸抄橋有人聽佢節目,陶傑豪氣話:「哈哈,梗係啦,佢哋有人mon住聽。」




鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...