2016年3月24日 星期四

【你都係著番皮褲啦】G.E.M.戴Bra上台攞獎 高腰褲似尿片 __,G.E.M.,G.E.M,鄧紫棋,

【你都係著番皮褲啦】G.E.M.戴Bra上台攞獎高腰褲似尿片2016-03-2400:05:00HKT先係呢件毛毛褸究竟G.E.M.鄧紫棋係咪得罪咗造型師?做咩姐你.jpg由大媽look、粗髀配窄身皮褲,進展到噚晚(22號)現身深圳出席QQ音樂巔峰盛典呢個look,芥辣黃毛毛褸,粉紫色pushupbra,十足十unun一樣嘅超短高腰褲,外罩漁網——全然無法捉摸的品味。那個pushupbra,膠膠地 ...


【你都係著番皮褲啦】G.E.M.戴Bra上台攞獎 高腰褲似尿片

2016-03-24 00:05:00 HKT



先係呢件毛毛褸

究竟G.E.M.鄧紫棋係咪得罪咗造型師?

做咩姐你.jpg

由大媽look、粗髀配窄身皮褲,進展到噚晚(22號)現身深圳出席QQ音樂巔峰盛典呢個look,芥辣黃毛毛褸,粉紫色push up bra,十足十un un一樣嘅超短高腰褲,外罩漁網——全然無法捉摸的品味。

那個push up bra,膠膠地,打燈落去會反光,中間拉鏈設計,一拉落去……唔想再想像落去。

G.E.M.喺頒獎禮上連摘「港台最佳女歌手」同「最佳唱作專輯」(《新的心跳》)兩個大獎,領獎時當然要上台「X叫」唱幾首以饗觀眾,當時G.E.M.就係以呢個Look上陣,形容之謂「升級(cup?)版戰衣」。

跳到咁上下,G.E.M.就除咗件毛毛褸,係咁揈來揈去……有網民話睇到流鼻血,亦有人大叫:「插盲我對眼pls!」、「不只是我一個人覺得低俗」、「你還是穿皮褲吧!」有人直指:「你估你真係Taylor Swift?」

也有網民話,其實最無奈嘅,係噚晚喺現場嘅觀眾,同埋幫佢伴舞嘅Lego人。G.E.M.總共唱咗三首歌,分別係《Get Everybody Moving》、《瞬間》同《新的心跳》,合共7分鐘。鏡頭一影住G.E.M.嗰對push up胸之際——Thx God,有字幕遮一遮。

Get Everybody Moving!



網民截圖



俾個wide shot大家欣賞



有大陸網民一見到此情此景,急不及待拎手機影mon。著成咁上台,確是難得一見。



條褲…似唔似尿片?



推上啲好嗎…啲字幕







善良親切的Lego人







片長7分鐘。YouTube有。



演出之前,G.E.M.已經事先張揚有Lego人,但冇溫馨提示係「兒童不宜」。



網民提議G.E.M.都係咁著好啲。



或者咁…



呢套衫係G.E.M.2011年演唱會嘅,似乎佢都幾喜歡呢種設計。 (資料圖片)





咁樣拍埋一齊就一目了然。



G.E.M.的舞台品味(資料圖片)



嗯…



哪來的自信.jpg


鍾意就快D Share啦!