2018年8月29日 星期三

聲稱Single 被揭4月仲孖住旅行?丁子田:同前男友仲有聯絡 __,丁子田,

丁子田
聲稱Single被揭4月仲孖住旅行?丁子田:同前男友仲有聯絡今年香港小姐2018各奬項塵埃落定,由17號陳曉華摘后冠,20號鄧卓殷獲亞軍及最上鏡小姐獎 ...


聲稱Single 被揭4月仲孖住旅行?丁子田:同前男友仲有聯絡



今年香港小姐2018各奬項塵埃落定,由17號陳曉華摘后冠,20號鄧卓殷獲亞軍及最上鏡小姐獎,而賽前被視作大熱門的7號丁子田(Sara)得第三。睇番Sara喺今屆中都算來頭最勁嘅一個,除咗有導演張堅庭做提名人,姑媽仲係甘草女星丁主惠,感情生活上,7月入選港姐後Sara自爆同男友分咗手 ,但其實佢喺4月仲孖男友Mark去旅行,6月仲約踩單車,有傳媒質疑佢係咪假分手,不過今日Sara出席活動對此作回應⋯

撰文:東方新地|圖片:新傳媒圖片庫、、





賽前大熱丁子田 屈居季軍

今屆入選港姐20強的佳麗中,7號丁子田(Sara)來頭最勁,不過她在昨晚表現有點緊張,但仍憑住高貴氣質獲得季軍!Sara賽後也直言當晚有啲緊張,唔係咁適應鏡頭,所以都影響咗表現。不過佢話攞第季軍都好開心,希望中文有進步!



丁子田本身在才藝表演環節表演彈鋼琴,佢自細學琴當然難唔到佢!



季軍丁子田賽前大熱,不過卻屈居第3,她坦言自己口才失準,加上不諳廣東話所以影響表現,但就冇失望,因為能夠入到三甲都好感恩,參加呢個比賽都畀咗好多勇氣出嚟。佢話自己都係喺外國返嚟一個月,可以講到已經好叻,但都希望呢幾個月學好啲中文可以留港發展。



全家力撐

季軍丁子田除獲雙親、嫲嫲現身力撐外,就連姑母兼甘草演員亦丁主惠有現身! 對於姑媽丁主惠被指跟TVB高層樂易玲熟稔,Sara直認不諱,但不怕被指靠關係:「實有人咁講,惟有自己再勤力啲。」



「好enjoy single。」

賽後三甲即被安排上《後生仔傾吓偈》節目接受訪問,當時主持人問佢哋問嘅感情狀況,當時丁子田咁講嘅:「仲係single,我其實好enjoy single。」另外她亦承認自己希望努力發展事業,所以忍痛與拍拖五年的Mark分手。而冠軍陳曉華都話自己係single,亞軍鄧卓殷承認有拍拖。



7月見傳媒 突然自爆分手

而喺今年7月初,Sara入選後見傳媒,佢自爆忍痛同拍拖五年嘅Mark分手,話因為會留港發展,想在事業上努力,而「Long D」難維繫,才會分跟男友分開!



但4月仲甜蜜孖住出遊

不過喺Sara嘅社交網上發現,今年4月佢仲同男友Mark一齊去新婚蜜月勝地希臘愛琴海的Mykonos小島度假,見Sara同男友啲相好Sweet,日日享受陽光與海灘,Sara晒泳裝,又反拍赤裸上身、正在影相的男友!



唔講真係以為佢去咗honeymoon!



Sara同男友去旅行都有齊齊吸食水煙。



6月仲貼男友踩單車相

2018港姐的首輪面試在6月20日,而Sara在6月17日仍身處美國,仲Po咗張Mark踩單車嘅相,當時同緊對方約會。



除咗分享同男友嘅拍拖照,Sara萬聖節約埋女友人齊齊cosplay上陣,黑絲短裙,好誘人!



丁子田也在其社交網分享家庭照,一家人仲有埋毛孩,齊齊喺聖誕樹前影全家福!



有傳導演張堅庭係Sara嘅提名人,選美當晚阿庭約好友丁子田嘅姑媽食住晚飯睇直播,仲話冇試過由頭睇到尾,真係好捧場!



對於被翻舊賬,丁子田話唔介意,又話因為大家都有好多共同嘅大學朋友,所以現時跟對方仍是朋友,仍有聯絡,佢話有諗過刪除合照,但因為是開心的回憶,所以保留相片。Sara說:「佢有恭喜我得獎,大家仲係朋友。」



7號丁子田 撇拍拖五年男友

任職藥劑顧問的7號丁子田,其姑媽是資深演員丁主惠,提名人是導演張堅庭,被視為今屆港姐大熱門!丁子田賽前透露獨自由美國回港參選,問到男友Mark可有不捨?她自爆跟拍拖5年的男友和平分手:「我哋已經分手,大家實在相隔得太遠。我哋有溝通過,都想各自喺事業上發展,睇睇未來會唔會再有機會一齊。」



據知身為富二代嘅丁子田同張堅庭仔女屬好友,因此獲張堅庭出手幫佢提名。

於 張貼



「富二代」丁子田被問到選港姐有冇優勢?佢話冇喎!



60歲甘草女星丁主惠係丁子田嘅姑媽,佢喺無綫劇《BB來了》有份演陪月員喜姐,佢喺劇中喺寶安心接受陪月員訓練,之後成為正式嘅陪月員,不過公司賣盤,呢班陪月密謀作反集體離職。



李佳芯接管寶安心,知道佢哋各人都係為錢,就用禮物收買人心,喜姐丁主惠收禮物後立即笑番,變臉奇速!



芝加哥出世

24歲嘅丁子田在芝加哥出世,前年自美國密歇根大學畢業,修讀生物心理學、認知科學和神經生物學,畢業後在紐約任職醫藥顧問。

於 張貼





(@stingalingg)分享的貼文 於 張貼



喺佢IG有好多同媽媽嘅合照,兩母女好似姊妹一樣,感情勁好!

於 張貼



於 張貼



於 張貼



小時候嘅丁子田眼大大精靈可愛,已經係美人胚子!

於 張貼



於 張貼



喺丁子田所po嘅相中,仲可以發現佢屋企空間大裝修又豪華。



丁子田仲po咗唔少佢周遊列國嘅靚相!

於 張貼



(@stingalingg)分享的貼文 於 張貼





(@stingalingg)分享的貼文 於 張貼



於 張貼

於 張貼





(@stingalingg)分享的貼文 於 張貼



今次參選港姐,佢話係「Another year, another city with new challenges up ahead.」



(@stingalingg)分享的貼文 於 張貼



丁母都有陪伴丁子田來港!





(@stingalingg)分享的貼文 於 張貼



(@stingalingg)分享的貼文 於 張貼

鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...