2018年10月5日 星期五

結婚通知書地址各有不同! 鄭嘉穎、陳凱琳甜蜜峇里婚後疑「分居」 __,凱琳,嘉穎,陳凱琳,鄭嘉穎,

鄭嘉穎陳凱琳分居feature
結婚通知書地址各有不同!鄭嘉穎、陳凱琳甜蜜峇里婚後疑「分居」鄭嘉穎和陳凱琳今年8月開花結果,在峇里舉行了甜蜜的婚禮,幸福生活令人非常羨慕,間唔中會共 ...


結婚通知書地址各有不同! 鄭嘉穎、陳凱琳甜蜜峇里婚後疑「分居」



鄭嘉穎和陳凱琳今年8月開花結果,在峇里舉行了甜蜜的婚禮,幸福生活令人非常羨慕,間唔中會共同出席活動賺錢。最近兩人在港遞交《擬結婚通知書》爆光,不過兩人所報的地址竟然不同,難道婚後兩人「分居」?

撰文:東方新地|圖片:新傳媒圖片、陳凱琳IG





鄭嘉穎、陳凱琳甜蜜峇里婚後疑「分居」

鄭嘉穎和陳凱琳一直在鏡頭前後都十分甜蜜,二人拍拖三年多,終在早前8月於峇里島舉行了甜蜜的小型婚禮,嘉穎當場還對著老婆唱冧爆情歌《一千個願意》,抱得美人歸。



但原來二人註冊結婚的手續還未完成。上月28日在港入紙排期註冊,而二人遞交的《擬結婚通知書》曝光,在表格上填報的住址竟然不是同一個,嘉穎填寫居於大角咀,而陳凱琳則繼續填寫與父母同住的九龍塘又一村住址。

之前有傳鄭嘉穎在結婚之前,擬在2016年購入的何文田豪宅作為愛巢,如今看來是不想把愛巢曝光?



陳凱琳父母:唔係100分唔畀個女嫁

鄭嘉穎與陳凱琳(Grace)將於明日於印尼峇里舉行婚禮,陳凱琳父母今早約10時15分現身機場,問到Grace是否同機,陳父稱囡囡同未來女婿昨晚已經離開,問到婚禮有冇中式傳統禮儀?他說婚禮形式及賓客數目,亦由一對新人安排,他們什麼也不知道,甚至之後會否於香港補擺喜酒也不知,陳父笑說:「全部係佢哋安排,唔到我哋話事,我係被動。」問陳父給未來女婿幾多分?他即道:「一定係100分,唔係100分都唔會畀個女嫁。」問到陳母對未來女婿滿不滿意?她亦道:「好鍾意、好鍾意!」

陳凱琳

陳凱琳父母興奮出發去峇里島參加女兒的婚禮,陳媽媽表現風騷!



問到陳父會否不捨得女兒出嫁?他則說:「嫁咗都會喺度㗎嘛!」

見到記者陳父母笑容滿面,好友善!




講到之前有傳會於加拿大補擺酒,陳父坦言唔係加拿大,至於香港會否補擺喜酒,佢話都要看女兒安排,而今次會逗留數天就回港,至於Grace跟嘉穎會遲一點再回來。

問到陳母有否擔心峇里地震,她坦言有點擔心,陳父及陳母全程笑不停,影合照時陳母更風騷得擺出多個甫士,還舉起姆指叫記者加油。


陳凱琳 認嫁鄭嘉穎

藝人鄭嘉穎同女友拍拖三年幾,近日屢傳婚訊,近日有消息指兩人將於8月12日拉埋天窗,到峇里舉行婚禮,更有報道指連番目擊陳凱琳到九龍法國醫院做產檢,話好大機會係雙喜臨門!

今日陳凱琳終於喺社交網現身,用英文講番成件事,陳凱琳承認與拍拖三年男友嘅鄭嘉穎拉埋天窗,話去年聖誕男友求婚時自己一口答應,好感恩大家嘅關係升到另一層次。對於最近有傳佢有咗身孕,佢就好間接咁否認,話除咗結婚消息係真外,其它傳聞都唔係真,佢仲多謝大家祝福咁話!



A post shared by (@ghlchan) on



鄭嘉穎 陳凱琳因《殭》結緣

入行25年的鄭嘉穎,一直都係無腳雀仔,直至14年拍無綫劇《殭》,與13年港 姐冠軍陳凱琳(Grace )戲假情真,拍拖兩個月已經急急公開情侶關係。四年戀情愈 來愈穩定,陳凱琳早前在IG 公開一張鄭嘉穎拖女相,鄭嘉穎一臉慈愛拖住約三歲 的小妹妹去遊樂場玩耍,小妹妹紮紮跳開心到爆,至於配圖文字,陳凱琳就 話:「請支持保良局兒童助養計劃!」陳凱琳當時回應本刊解畫,原來鄭嘉穎愛心爆棚,獲邀擔任保良局兒童大使,除助養了幾位兒童仲會每月定期探訪,陳凱琳 受到男友感染,亦打算助養小朋友。

下個月就49歲的鄭嘉穎和27歲的陳凱琳,因拍攝無綫劇《殭》結緣,兩人在荷蘭拍攝時朝夕相對,擦出愛火!鄭嘉穎與陳凱琳年齡相差22歲,起初戀情不被看好,不過二人從不受外界影響,拍拖以來人前人後愛得甜蜜!


夾啱時間停工

恨B恨到發燒的鄭嘉穎唔係得個講字,今年終於的起心肝向女友求婚成 功,雖然大陳凱琳22年被笑指似父女戀,但女友思想成熟性格又平易近人,肯定 是個賢妻良母,鄭嘉穎亦甘於跌入愛情墳墓。盛傳二人將於下月12日於峇里島的海邊 酒店舉行婚禮,只會邀請十多廿位親朋好友 現場見證。更有指陳凱琳在近日無綫的大騷中未見蹤影,而原本今個月要到大陸工作亦全部取消,突然停工被指是有了BB 未夠3個 月,要專心安胎和不能公開露面。

 



自6月中出席過香港小姐宣傳活動後,陳凱琳便消聲匿跡,更被指已取消所有手上工作。早前本刊就影到陳凱琳出席公開活動後繼續貼地搭地鐵,到中環約會朋友食飯。



同時,鄭嘉穎主演的電影《L風暴》原本已經排好宣傳工作,但有消息指他突然要請假,打亂了電影的宣傳工作。對於急住請假結婚,鄭嘉穎指:「多謝大家關心!就我哋嘅感情狀況,連日來惹來唔少揣測同不實報道,總之,現階段我哋的確有計劃結婚,至於懷孕一事,就屬無謂揣測。至於婚期,明白大家嘅關心,但唔好比我哋更加心急,亦希望畀啲空間我哋,總之結婚就會同大家交代。」而陳凱琳就回應:「我都唔知邊個咁有創意,真係唔想再回應,呢刻真係需要私隱同空間。」



慶祝半百生日

據知鄭嘉穎與陳凱琳的婚事早已籌備多時,一直希望低調行禮的二人,估唔到臨門一腳洩露風聲,知情者透露:「其實佢哋真係講咗畀好少人知,得雙方直屬親友同兄弟姊妹團知,不過嘉穎媽咪就真係好開心,終於等到個仔肯結婚,佢周圍同啲親戚交代,話個仔同新抱唔喺香港行禮,但一定會派喜餅,可能因為咁洩漏風聲嘉穎講到明唔想大搞,未必會喺香港擺酒,但佢好錫Grace,唔止放手畀佢揀婚禮地點同酒店,仲應承咗遲啲會陪佢返溫哥華擺酒。今次佢哋去峇里結婚行禮,可以同最親嘅屋企人同兄弟姊妹一齊去玩,亦順道慶祝嘉穎49歲生日,嘉穎好想50歲前做爸爸㗎!所以Grace近幾個月好努力做運動調理身體,希望可以一撃即中。」鄭嘉穎與陳凱琳拍拖,在其愛情史上應該是最高調一次,唔止公開戀情、情侶檔搵銀、高密度放閃外,鄭嘉穎亦都恨私有化女友、升格做人夫兼人父恨到出面,四年來求婚、結婚傳聞不絕於耳,今次終於狼來了。



早說非君不嫁

還記得年初本刊訪問陳凱琳,說到與鄭嘉穎共度的第三個情人節,她亦狂放幸福正能量,除了讚男友個人好sweet,過人之處多到數唔晒,孝順肯定是優點之最,陳凱琳:「好孝順!佢(鄭嘉穎)真系好孝順,佢同我講賺錢都係爲咗養媽咪同家姐,一個人賺錢養全家。我最鍾意佢嘅性格,唔會表面一樣嘢,内裏又另一樣嘢,呢個真性情我係好欣賞。佢對外界有時會起杠係因爲佢以往慨經歷所以想保護自己,佢本身真係一個好nice嘅人。」問陳凱琳男友是否她的Mr. Right, 她秒答:「Absolutely!(肯定)」随即摸住凳連講兩次「Touch Wood!」



陳凱琳:「我都想生孖胎!」

講到生B大計,陳凱琳當時話自己年紀仲細唔急,亦深信男友有心有力,她笑說:「我都想生孖胎!我同細佬都係孖,我有機會㗎!一仔一女都好幸福。」可見陳凱琳對結婚生仔早已有晒憧憬。如果結婚傳聞屬實,唔夠兩星期陳凱琳就正式成為鄭太,婚後又要趕生豬B,咁無綫咪又少個一線花旦?










鍾意就快D Share啦!