2018年11月20日 星期二

【萬千星輝賀台慶】無綫台慶搞BB爬行大賽 賴慰玲仔仔喊住贏冠軍 __,無綫,賴慰玲,

賴慰玲bb feature
【萬千星輝賀台慶】無綫台慶搞BB爬行大賽賴慰玲仔仔喊住贏冠軍昨晚是無綫台慶,因為今年有套大熱劇集《BB來了》,所以藉此舉辦「BB爬行大賽」,由孫慧雪囝 ...


【萬千星輝賀台慶】無綫台慶搞BB爬行大賽 賴慰玲仔仔喊住贏冠軍



昨晚是無綫台慶,因為今年有套大熱劇集《BB來了》,所以藉此舉辦「BB爬行大賽」,由孫慧雪囝囝、賴慰玲囝囝、李漫芬囡囡及兩位素人BB一同參加比賽,結果場面一片混亂。其中 賴慰玲 囝囝Marat被扮BB的吳家樂追著,結果邊爬邊喊,雖然贏得比賽,但看著BB的喊樣,其實都幾心痛!

撰文:Sunday Kiss、東方新地 | 圖片:無綫台慶截圖 | 編輯:東方新地





【台慶】賴慰玲仔仔喊住贏BB爬行大賽冠軍

昨晚無綫台慶有眾多表演環節,其中一個表演是由人父吳家樂、徐榮、黎諾懿和黃致豪扮演BB爬行、玩玩具和跳舞,動作搞鬼,引得一眾藝員哄堂大笑。

BB爬行大賽



幾位長出胡子的男藝人扮成BB,相當搞笑


表演過就後舉行「BB爬行大賽」。由孫慧雪、賴慰玲、李漫芬及兩位素人帶佢哋嘅小朋友出戰,其中賴慰玲囝囝Marat一路領先,中途向後一望,被扮BB的吳家樂嚇親,一邊大喊一邊加速向前爬,最終贏得比賽。

一眾靚媽抱著BB進場



無綫台慶其中一個環節是「BB爬行大賽」,藝人們要「落注」揀邊個BB爬第一| 圖片:無綫台慶截圖

賴慰玲囝囝Marat一路領先| 圖片:無綫台慶截圖


但扮BB嘅吳家樂跟住Marat後面,嚇親Marat| 圖片:無綫台慶截圖

Marat被吳家樂嚇得大哭,即時加速向前爬| 圖片:無綫台慶截圖


最後Marat贏取比賽| 圖片:無綫台慶截圖


除了賴慰玲囝囝喊住爬,其他BB都邊爬邊喊。其實現場非常嘈吵,又多陌生人,而且已經過晒BB要上床訓覺嘅時間,又難怪BB們全部都喊住比賽!希望咁多位媽媽返屋企好好氹返BB,唔會嚇親佢哋

一開始已經非常混亂| 圖片:無綫台慶截圖

好多BB都喊住比賽| 圖片:無綫台慶截圖


相關文章:

吳若希大爆TVB講明要撐周柏豪

噚晚(19/11) 《萬千星輝賀台慶》為慶祝TVB生日,請來一眾藝員歌手表演。當中有一個環節就係搵嚟周柏豪、袁偉豪同胡鴻鈞表演射籃。

萬千星輝賀台慶

Do姐同叻哥逐個訪問參賽者感受

袁偉豪話自己喺屋企練習過


周柏豪又係話自己喺屋企練過下

問到陳山聰支持邊個時,佢就話識咗袁偉豪咁耐,都唔知佢識打籃球。



之後再問馬國明,佢就話自己支持《降魔的》嘅胡鴻鈞,不過唔知自己嗰隊支唔支持。



最後訪問埋歌星隊嘅吳若希,佢就話:「我個心就係支持胡鴻鈞,不過TVB份稿叫我支持周柏豪!」Do姐都不禁講句:「乜你咁㗎?」連叻哥等人都忍唔住話佢倒米。有網民就諗此言論一出,吳若希應該好快畀TVB高層「照肺」喇!

坐喺吳若希旁邊嘅鄭俊弘本身無咩表情


聽到吳若希驚人言論後即刻眼都凸埋

唯有用笑掩飾一下尷尬


同場加映:

Do姐叫錯名 場面非常尷尬

射籃之後有一個環節係《兄弟》一眾演員大騷身手,表演過後Do就介紹幾位男演員時就將伍允龍叫做馬允龍,不過Do未有察覺,場面搞到幾咁尷尬。

坐喺後面嘅黃嘉樂、龔嘉欣、陳庭欣、周志康即刻討論





朱晨麗睇落忍笑忍得好辛苦
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...