2018年11月26日 星期一

《救妻同學會》簡淑兒海報劇照被消失 全因唔係大台親生女? __,大台,簡淑兒,

簡淑兒
《救妻同學會》簡淑兒海報劇照被消失全因唔係大台親生女?TVB曾幾何時都有唔少青春劇,捧紅唔少青春偶像,不過近年以年輕藝人擔正的劇集已買少見少,所以周日 ...


《救妻同學會》簡淑兒海報劇照被消失 全因唔係大台親生女?



TVB曾幾何時都有唔少青春劇,捧紅唔少青春偶像,不過近年以年輕藝人擔正的劇集已買少見少,所以周日時段新劇《救妻同學會》都幾有新鮮感!《救妻同學會》近日宣傳浪接浪,不過有份參演的宅男女神簡淑兒,竟然喺海報、劇照甚至首次宣傳活動都不見蹤影,於是外界都認為係呢個原因……

撰文:東方新地|圖片:東方新地、Instagram、劇照





周日時段新劇《救妻同學會》

TVB新劇《救妻同學會》昨晚首播,重啟周日煲劇時段,每集連播2小時。劇集感覺上以青春氣息作賣點,大膽以胡鴻鈞及劉佩玥作男、女主角,另加一班大部分30歲以下的演員(其實有幾位已經3字頭),主攻年輕人市場。

以一班年輕演員掛帥的劇集,大台近年都好少見!



呢啲畫面擺明向《那些年》致敬!


簡淑兒小背心、熱褲搶鏡

其中近年深受宅男歡迎的新一代女神簡淑兒,今年繼《平安谷》及《波士早晨》再有劇出街,簡淑兒外表本來就成個學生妹咁,今次演大學生角色無難度,昨晚第一集經常都係小背心、熱褲出場,都幾搶眼㗎!

簡淑兒

簡淑兒今年29歲,不過演學生妹絕對無違和感!
簡淑兒

小背心、熱褲冇得輸~


不過簡淑兒呢個角色原來表裏不一,望落係個清純乖乖女,但其實有不為人知的一面!

腰果眼加招牌笑容!


原來惡到死!


原來係做「Hall雞」?

《救妻同學會》主打年輕市場,所以都有唔少貼近年青人的話題或者用詞,好似朱智賢竟然直稱簡淑兒係「Hall雞」!咁到底「Hall雞」係咩?大概係傳聞中大學宿舍入面,會有啲女學生喺房間為其他男學生提供「特別服務」…… 之類啦。

好難想像「Hall雞」話題會喺大台劇出現。



話口未完,即刻有「恩客」上門

簡淑兒對白:「掛住我… 食過返尋味呢?」


嘩呢個表情……


賣丸仔至真!

簡淑兒一向都係清純乖乖女,唔通今次真係大突破演「Hall雞」?劇中黃庭鋒就得悉真相,佢意外發現簡淑兒其實唔係做「Hall雞」,而係喺房中出售軟性毒品!

原來係賣丸仔!



「食過返尋味」原來係講緊呢味嘢。



掛波板糖代表咩…… 大家明啦。


簡淑兒海報劇照被消失 全因唔係大台親生女?

《救妻同學會》第一集簡淑兒都算幾突出,不過近日劇集海報、劇照甚至首次宣傳活動都不見其蹤影,海報連名都冇!到底點解?有指係因為簡淑兒經理人合約屬GME,與TVB只有部頭合約關係,即非大台「親生女」,所以就影都冇……

基本上所有宣傳都只見主要的10位演員,簡淑兒冇份。



官方回應指……

據知有唔少簡淑兒粉絲對此大感不滿,於劇集官方IG問道點解偶像會被冷待,官方回應就話原來簡淑兒只係一個客串的特別角色,唔算係最主要嗰十位角色。咁大家明白啦?

宣傳活動都係冇簡淑兒的。



不過簡淑兒都有喺自己社交平台落力宣傳,fans們都唔使失望啦,有睇劇自然見到女神!
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...