2018年12月2日 星期日

巴打:成個阿婆咁!十優港姐麥明詩被指極速衰老 __,港姐,麥明詩,

麥明詩feature
巴打:成個阿婆咁!十優港姐麥明詩被指極速衰老十優港姐麥明詩入行後負皮多多,近日就有網民就喺網上出post話佢走晒樣,愈黎愈黎樣衰咁話,大家又點睇先?十 ...


巴打:成個阿婆咁!十優港姐麥明詩被指極速衰老



十優港姐麥明詩入行後負皮多多,近日就有網民就喺網上出post話佢走晒樣,愈黎愈黎樣衰咁話,大家又點睇先?




十優港姐麥明詩被指極速衰老

一齊黎睇下MMC選港姐時既相啦,當時既佢都算係是是正正,加上有學歷既搭救,係當時港姐參賽者中係「風頭躉」黎存架!

麥明詩



巴打表示呢個時期已經係佢既全盛期,之後簡直不堪入目!



體貼既巴打就幫MMC分析到底係邊個位出問題!整理出黎既答案就係,全部都出事啊!



Mean爆既巴打就話如果佢唔係有10A,港姐決賽都入唔到!



仲話普通人都靚過佢,MMC無資格做明星!



巴打仲話佢講野又唔得體,口才又唔好,性博士FYY仲好過佢!



有追開《是咁的 法官閣下》既巴打仲話細細粒都靚過MMC!淨睇五官,MMC都輸成條街咁話喎!



網民力數麥明詩10宗罪

2015年港姐競選以大熱姿態勇奪冠軍嘅「十優港姐」麥明詩,入行短短三年已經非常入屋,拍劇之餘仲主持《後生仔傾吓偈》,愈來愈紅!不過佢都係逃唔過網民「人紅必反」嘅定理,日前就有巴打認為麥明詩根本唔配做港姐冠軍,唔值得咁紅,仲狂數MMC 10宗罪添呀!



1. 樣貌唔標緻

美與醜嘅定義從來都係因人而異,雖然有份揀麥明詩當選肯定覺得佢有返咁上下靚,但班網民似乎就唔係咁睇







2. 身材欠奉

香港小姐競選多年嚟都以「美貌與智慧並重」作為競選口號,不過網民認為仲有一樣先可以實至名歸咁成為港姐冠軍,班巴打仲覺得麥明詩欠缺呢個條件,就係身材呀!







3. 唔夠醒目

麥明詩最出名嘅肯定係佢個朵「十優港姐」,呢個簡直係智慧嘅代名詞,但巴打們似乎覺得麥明詩同佢個朵完全相反,即係點呀?





4. 零觀眾緣

學黎明話齋:「鍾意就鍾意!」依家啲網民就係唔鍾意麥明詩,數完佢冇樣冇身材,就開始話佢冇觀眾緣啦。





5. 唔識Rap

唔識Rap又係罪?所以話有時聽公司話都未必係好事,雖然有巴打話節目擺到明係安排俾MMC、FYY、陸浩明齊齊rap兼跳「潮爆」嘅抖肩舞,但仍然阻擋唔到負評呀。



6. 學FYY

做人最緊要做自己,做港姐都係,自麥明詩同馮盈盈、陸浩明齊齊主持《後生仔傾吓偈》後,有巴打認為MMC就學足FYY走癲喪路線,唔鍾意佢唔做自己呀!





7. 講嘢太直接

有人鍾意人講嘢直接,亦有人覺得講嘢太直接係壞事,好似巴打們就覺得麥明詩太直腸直肚,易得罪人喎。



其實班巴打都唔係一面倒咁數麥明詩嘅,好似有網民就覺得MMC唔錯,為佢平反。



相關文章:

話題終結者必講對白

唔係人人都係天生演說家、或者係搞氣氛高手,如果一句真心嘅答嘴,而搞到dead air就好尷尬了!睇完今集《#後生仔傾吓偈》,唔知各位會唔會學到嘢,避免成為「話題終結者」!

究竟「話題終結者」必講對有啲咩?



「想知再講!」、「你鍾意」、「真咩?」呢啲真係聽到人好火滾!

一句激嬲人系列:「關唔關你事呀?」



「好好笑呀!」、「哦!係呀!好呀!」配合cool樣,要dead air其實唔難!

FYY嘅演繹太傳神了:「喂!大明星喎!」、「紅一姐」



6浩神回應,一句KO:「嚟緊進軍荷李活㗎喇!」

一句絕交系列:「聽講你分咗手喎!」



估唔到麥明詩係呢方面嘅大戶,佢嘅朋友:「聽講你呢行成日俾人潛規則喎!」、「呢一行冇得做喎!」

6浩同FYY踢爆麥明詩對住啱啱出爐嘅港姐冠軍講:「有時選咗冠軍都未必好呀!」



原來佢先係final boss!



睇片



【後生仔傾吓偈】話題終結者必講對白!!

【後生仔傾吓偈】話題終結者必講對白!!😂😂你同人傾偈有冇試過講:「想知再講 / 你鍾意 / 真咩? / 好笑~ / 關唔關你事呀?/ 聽講你分咗手喎 / (朋友創業時講) 但係呢行冇得做架! / 我知呀,唔使講喎 …」😂😂有講過嘅話,恭喜你,你可能就係一位成功嘅話題終結者,一秒令人Dead Air!而 麥明詩 Louisa Mak 亦可以話係話題終結者人辦,經常喺節目講完嘢令 Crystal Fung 馮盈盈、 陸浩明 6號 唔知點接落去好!勁呀!!😂😂😂😂#後生仔傾吓偈 #陸浩明 #麥明詩 #馮盈盈立即下載 big big channel: iOS 版本:https://goo.gl/mKdpgYAndroid版本: https://goo.gl/koAb9o

Posted byTVBon Tuesday, 16 October 2018

鍾意就快D Share啦!