2019年1月26日 星期六

10位明星超奢華豪宅大公開!「星女郎」林允返大宅探親被指炫富? __,

豪宅
10位明星超奢華豪宅大公開!「星女郎」林允返大宅探親被指炫富?「星女郎」林允近日上載一條回鄉下探親嘅視頻,原來佢同幾個朋友返老家湖州探望父母,不過網民 ...


10位明星超奢華豪宅大公開!「星女郎」林允返大宅探親被指炫富?



「星女郎」林允近日上載一條回鄉下探親嘅視頻,原來佢同幾個朋友返老家湖州探望父母,不過網民嘅焦點唔係「星女郎」,而是豪裝的大宅,有指係佢21歲時為父母購買的房子!

其實明星每年收入都非常可觀,買樓當然是小兒科的事情,不過明星們對於他們的私隱保護度非常高,因此很多人都想知道明星的豪宅到底有多豪華、奢侈,今日就為大家揭開10個明星極豪華住宅,大到可以踩單車,普通人真係成世都無可能住到入去。



撰文: C[email protected]、東方新地|  編輯:東方新地 |圖片:新傳媒圖片、張茜@微博 、電視截圖、Instagram、東星娛樂、微博





「星女郎」林允21歲就買豪宅畀父母!

唔少藝人都鍾意分享生活點滴,好似「星女郎」林允咁,早前就上載一條回鄉下探親嘅視頻,原來她帶著幾位朋友回老家湖州探望父母,不過網民錯重點,關注嘅唔係林允而是佢間大宅。林允早年接受訪問話21歲搵到第一桶金時,為父母購買的房子,真係好孝順,但也有網民指佢似炫富晒命多啲!



林允屋企飯廳落地玻璃對出有私人花園,閒時可以出去種花休息,好寫意!



原名費霞的林允兒時家境清貧,爸爸是運輸工人,儘管收入不多,林父林母係會將慳慳埋埋嘅錢為林允報興趣班,也因此林允多才多藝,2016年更得到周星馳垂青,搵佢演電影《美人魚》的女主角,一炮而紅。

出道後,林允雖然工作繁忙,但仍會抽空跟父母視頻聊天,之前在訪問中她表示,要在21歲時給雙親置業,賺到錢首先提高父母的生活質素,非常孝順!

雖然工作好忙,但林允不時抽空回老家探父母!

此外林允胞兄早年結婚,有指林允封咗500萬人仔大利是畀阿哥買車買樓。


10個明星超奢華豪宅大公開

1. 張衞健

入行34年嘅張衞健(Dicky)於2004年同內地女演員張茜結婚,愛妻心切嘅Dicky送咗一間5000呎位於北京朝陽區嘅豪宅畀太太。張茜熱愛運動,經常喺屋企健身房做運動兼自拍,喺相中都可以見到愛巢大得嚟裝修都以簡約為主。

張茜熱愛自拍,相中見到屋企內掛咗一幅夫婦二人嘅大型油畫,大廳以純白色為主

張茜透露過最鍾意假日喺屋企睇書


除咗睇書,張茜極愛做運動,所以喺屋企都會見到有好多健身器材。

根本係健身房吧……

露台邊擺咗部跑步機


平時都會舉啞鈴練手部肌肉



做完運動又可以出露台呼吸新鮮空氣


張茜係天主教徒,大廳中有紅色木櫃上放滿聖母肖像同掛住十字架,地上則有一張花色地毯。

隨處都可以見到十字架


狗仔住大屋又有主人愛錫,真係好「梳乎」


屋企位於北京朝陽豪宅區

屋企大之餘,仲有個大花園


2.劉嘉玲

劉嘉玲在香港、上海、蘇州各地都有房,而她在上海外灘旁以近1億置入的酒店公寓曝光,單是價格已經是天文數字。

明星超奢華豪宅

劉嘉玲
明星超奢華豪宅

劉嘉玲豪宅


明星超奢華豪宅

劉嘉玲

劉嘉玲請來電影美術設計師張叔平為房屋設計,一共有四層,而且還有室內游泳池,裝修好像博物館一樣,極盡奢華。

明星超奢華豪宅

劉嘉玲豪宅


明星超奢華豪宅

劉嘉玲豪宅


劉嘉玲豪宅
明星超奢華豪宅

劉嘉玲豪宅




豪宅外擺放的12生肖獸首仿製品已經價值超過百萬,有錢就是任性。 絕對是明星超豪華豪宅。

劉嘉玲豪宅


3. 成龍

成龍大哥的身家不用想也知道是天文數字,四處置業的他在香港、北京、荷里活等地都有樓。

成龍

唯一一間他介紹過的房子就是多年前他在香港火炭改建過的一個「工廠大廈豪宅」,以860萬元購入,最後以3,300萬轉手,最奇妙之處是這間改建的房子機關處處,別有洞天。

成龍豪宅


成龍豪宅

成龍豪宅


成龍豪宅

成龍豪宅


成龍豪宅

成龍豪宅


成龍豪宅

成龍豪宅


4. 王祖藍

王祖藍自從轉移重心到內地密密搵銀養家後,在買樓方面也大擲手筆,以1億6千萬連掃3個大埔逸瓏灣豪宅單位,送給老婆及父母,是孝順又愛家的好男人!

王祖藍

王祖藍


王祖藍豪宅

其中一棟豪宅曝光,容納到二、三十人不止,還有名貴的玻璃擺設及紅酒等收藏。

王祖藍豪宅


王祖藍豪宅

王祖藍豪宅




祖藍對岳父岳母一點也不馬虎,在香港也為他們購入了一間豪宅,可謂愛屋及烏。

王祖藍岳父岳母豪宅

王祖藍岳父岳母豪宅


王祖藍豪宅

王祖藍岳父岳母豪宅


5. 莊思敏

莊思敏最近人氣急升,不斷接劇的她變成了小富婆,加上本來就是千金小姐,買樓如同食生菜。

原本就是馬來西亞拿督的千金,而且經常做投資生意,因此本身的住宅也不會差得去邊。



莊思敏和妹妹莊思明都是住在貝沙灣千五呎大屋,有無敵海景露台,兩個人住都嫌大。



莊思敏以626萬元買入恒地何文田勝利道加多利軒一間263方呎單位,但她指出未有自住的打算,而是打算用作放租。

莊思敏購入豪宅


莊思敏購入豪宅


6. 徐淑敏

索爆人妻徐淑敏一家在2016年搬入大埔比華利山的四千呎豪宅,價值四千多萬,還有私人蒸汽房和按摩池,簡直一應俱全。

徐淑敏


徐淑敏豪宅

徐淑敏豪宅


徐淑敏豪宅

徐淑敏豪宅


徐淑敏豪宅

單單是廚房已經花費了二百萬去裝修,小編想講,要求不高的話二百萬都有機會上到車。

徐淑敏豪宅

還有一個私人的海鮮魚缸,到底還有甚麼是人類不能做到的。

徐淑敏豪宅


7. 汪明荃

汪明荃和羅家英居住於香港西貢銀線灣某別墅,三層獨立屋,設有小花園,環境僻靜而且私隱度高。據說現在市值估計超過6,000萬元。

汪明荃


汪明荃豪宅

汪明荃豪宅


汪明荃豪宅

汪明荃豪宅


8· 陳浩民

要數圈中多仔公,陳浩民封王,與太太Lisa結婚五年,仔女年齡如樓梯級5、3、2、1,五年抱四,生多個就可以刷新紀錄!現在凡事以四個仔女為先,陳浩民夫婦學「孟母三遷」,早年由港島東區搬去紅磡過千呎單位,前年再搬去傳統豪宅地段何文田半山壹號一個天台泳池屋,愈住愈豪。

天氣炎熱,Lisa就同仔女又再出動,齊齊上天台游水,仲拍片影相放上社交平台開心share⋯⋯



陳浩民成日留在大陸拍戲開工,但太太同四個仔女都不愁寂寞,因為留喺屋企都大把娛樂,佢哋就上天台做至愛嘅活動 — 游水!

  



無敵天池屋

屋內的實用面積有千六呎左右,未計天台及泳池,坐落山上居高臨下私隱度非常高,10萬月租對今時今日的陳浩民來說濕濕碎,仔女老婆住得舒適最緊要。





蔣麗莎:全家都鍾意游水

Lisa話搬呢個單位係有原因:「我哋依家住嘅係樓頂特色單位,有自家泳池,原因係我哋全家都比較喜歡游泳,我大肚8個月時,每週都游3次。再加上依家小朋友主要讀書範圍喺九龍塘,為咗佢哋每日有多啲時間睡覺,所以特意安排離學校近啲嘅地方住。」

天台景靚到咁,Lisa不時當布景板係咁影靚相!


老公辛苦搵錢養家,老婆負責照顧小朋友睇住頭家,Lisa連生四胎身材仍然弗到漏,搬大屋後隨時開工等生第五胎。

單位享開揚景致


仲可以BBQ

除咗游水,仲夠位喺游泳側邊燒烤,真係足不出戶都冇問題!

 



陳浩民在國內開工的日子,Lisa全副精神照顧孩子,有空又會同子女夜晚上天台BBQ,甚至坐喺池邊食住甜品睇夜景,好溫馨!



睇完天台,唔少得睇埋室內,單位分上下兩層。下層客廳同飯廳好闊落,用落地玻璃窗,樓底又高。客廳的櫃放滿許多家庭照,好溫馨!



養一家六口(未計照顧小朋友的外傭姐姐),少個崩都唔得,陳浩民近年在國內密密做冇停手,Lisa就負責留港照顧小朋友,見她湊仔女絕不假手於人,接送大女與二仔返學放學再加課外活動,還有照顧仍未入學的三女與細女,Lisa這個萬能鐵人媽咪認真唔易做。

客廳夠大,幾個小朋友坐喺地玩具一啲都唔逼!



樓底高又用落地玻璃,夠晒光猛,放巨型聖誕節都唔會有壓迫感!



而下層都有長長的露台,最愛種植的Lisa放滿鮮花及盆栽,小朋友會幫手整植物盆景同淋水!

露台夠寬,具豪宅氣派。



囡囡都會幫手剪雜草及收割果實﹐早前就有自家種植的紅椒!



9. 王菲

天后王菲有多處房產,其中包括嘉林花園、麗高王府、晴翠園等,她的女兒李嫣在一個生活視頻中不小心曝光了所住的豪宅,以歐式裝潢的豪宅,有華麗的化妝間及衣帽間,大到可以踩單車,有錢人的生活真的難以想像的奢侈。

王菲

王菲豪宅


王菲女兒李嫣

王菲豪宅


王菲豪宅


10. 黃聖依

嫁入豪門,女星,豪門,豪宅,嫁入豪門女星

黃聖依與楊子

2004年在星爺周星馳電影《功夫》而廣為人知的黃聖依,十年前下嫁現任巨力集團副總裁兼執行總裁的楊子,成為不愁吃喝的少奶奶。

嫁入豪門,女星,豪門,豪宅,嫁入豪門女星

有網民指豪宅的外表像體育館。

黃聖依的老公在大陸徐水的豪宅金碧輝煌,外觀彷彿是一間大型體育館,飯廳高10公尺,飯桌也可以容納30人入席。真的不只一般的有錢,而是大富豪呀。



黃聖依,媽媽是超人,豪宅

也有網民指像皇宮,看看這個地方簡直就是酒店大堂一樣呀!

最近她跟兒子安迪一起參加內地節目《媽媽是超人3 》,因她擔心被指「晒命」,故意臨時臨急買了一間約3,200呎的屋作拍攝用途。有內地網民爆料說原本黃聖依有一個約7,500呎大的房子。

黃聖依與楊子

身為巨力集團副總裁兼執行總裁的楊子家族身家及資產超過百億元人民幣,光是個人身家也逾十億,有指他喜愛收藏瓷器,並在北京家中擁有私人瓷器博物館。假如連私人博物館都有的話,甚麼私人樂場、滑雪場跟隨便買層樓也是「濕濕碎」



嫁入豪門,女星,豪門,豪宅,嫁入豪門女星

黃聖依楊子一家四口
黃聖依,媽媽是超人,豪宅

為免被指「晒命」,買了一間約3,200呎的房子。


黃聖依,媽媽是超人,豪宅

格局簡單
黃聖依,媽媽是超人,豪宅

《媽媽是超人3》節目截圖


不過在早期的節目中,請來安迪的奶奶加入拍攝,奶奶大方公開豪宅,完全就像是買起一整個島,有網民更指像皇宮。而奶奶的爆炸性言論也引來大家的討論與羨慕,紛紛希望成為她的孫子。

楊安迪在介紹自己居住的豪宅。

兒子楊安迪在介紹自己居住的豪宅,不知道他旁邊的兩個小女生聽到後,有甚麼感覺。



大陸徐水的豪宅金碧輝煌。

飯桌也可以容納30人入席。

黃聖依的老公在大陸徐水的豪宅金碧輝煌,外觀彷彿是一間大型體育館,飯廳高10公尺,飯桌也可以容納30人入席。真的不只一般的有錢,而是大富豪呀。



奶奶霸氣宣言

83歲的奶奶霸氣展現「實力寵孫」,奶奶說孫子想去遊樂場,就給他修了一個遊樂場;孫子在冬天時想去滑雪,就為他建了一個滑雪場,孫子要甚麼,奶奶都可以滿足他。

奶奶修了一個遊樂場。

除了波波池跟滑梯,周圍更有很多遊樂設施。如果不告訴你是私家場,大家肯定會誤以為是公共遊樂場。



周圍有很多遊樂設施。

更有機動遊戲,十足十主題樂園。孫子會不會太幸福……


連碰碰車也有,簡直就是每個小朋友兒時的夢想呀!

除了室內的遊樂場,看似不可行的室外設施,奶奶一樣給你建。奶奶知道每到冬天,孫子都想滑雪,為了令孫子更方便做到想到的事,為他建了一個滑雪場。

黃聖依,媽媽是超人,豪宅

奶奶:「我們就建了一個滑雪場。」









鍾意就快D Share啦!