2019年2月22日 星期五

許凱新劇突然發福面脹似麵包 網民:還我《延禧》傅恆! __,《延禧》,許凱,

許凱
許凱新劇突然發福面脹似麵包網民:還我《延禧》傅恆!飾演《延禧攻略》深情的富察傅恆而圈粉無數的許凱,因高大帥氣的外表迷倒了不少女生,然而最近他在新劇《招 ...


許凱新劇突然發福面脹似麵包 網民:還我《延禧》傅恆!



飾演《延禧攻略》深情的富察傅恆而圈粉無數的許凱,因高大帥氣的外表迷倒了不少女生,然而最近他在新劇《招搖》中卻被指面形發脹似麵包!

撰文:東方新地、Anna|圖片來源:微博





許凱發福面脹似麵包

許凱原本在《延禧攻略》帶來的是一個高大帥氣的美男子,然而在《招搖》裏卻被發現他的臉脹了不少!

圖片來源:微博


許凱就說自己發福是因為拍攝《招搖》的時候是冬天,天氣太冷而忍不住多吃點東西補充能量,結果補充的能量沒有消耗掉,倒是給他添了不少體重,他自己更是自嘲上鏡很胖。

《招搖》劇照


看來他要努力控制一下飲食,以免面形繼續膨脹,變得肉肉的!

圖片來源:微博

《招搖》劇照


延伸閱讀:

許凱寫錯粉絲名被網民嘲笑

《延禧攻略》令一眾劇中演員人氣急升,雖然劇集經已播完,但亦無阻演員趁機食埋個尾水。早前,飾演富察傅恒嘅許凱就搞咗個簽名會,吸引咗大批粉絲撐場,不過就因寫錯粉絲名而成為熱話!

許凱飾富察傅恒。



有一名署名「麻辣燙」嘅粉絲喺社交網上載一張許凱親筆簽名嘅相,上款本應寫「麻辣燙」,但許凱竟然寫到「辣」字冇了一半,「燙」就變成「湯」,三個字都寫錯兩個,今次傅恒都幾失威!

許凱吸引大批粉絲撐場!

寫「麻辣燙」變咗…


其後,該粉絲仲大爆許凱叫自己將字補一下:「他說,你自己補一下吧!我們懂的。他在那個辣字,卡了有一分多鐘,你看看那筆跡就能看出他的急迫,我們很努力教了,他說你們誰倒是給我打一個啊!然後,沒人理,最後,寫了湯,火要我自己補。這是甚麼天才啊。」

粉絲忍唔住踢爆許凱!

網民更搞笑叫該粉絲改名!


許凱自行罰抄補獲

不過事後許凱都有反醒自己嘅過錯,仲自己罰抄「麻辣燙」三字,之後上載罰抄紙喺微博,認真搞笑!相信日後許凱都會銘記呢三個字點寫!

許凱自行罰抄。

該名粉絲興奮分享偶像罰抄!


早排「傅恒」許凱來到香港,出席商場活動時用廣東話話:「中秋節快樂!我愛你哋!」台下尖叫聲不絕,而許凱仲同吳謹言耳語,原來現場教授佢用廣東話講:「大家好,中秋節快樂,多謝你哋!」真係識做!



吳謹言同許凱亦合唱,仲同現場觀眾玩遊戲,吳謹言又餵粉絲食湯丸,好親民友善!



其實許凱步出時都有笑容,之後就冇乜!

許凱到達香港落機時,被指冷待粉絲唔收佢哋嘅禮物兼全程黑面,呢日佢出席商場活動時解畫兼鞠躬道歉:「下機的時候還是被拍醒了,所以太矇,甚麼反應都做不過來,真的對不起。」佢又話錫fans都嚟唔切,只係近來經常四圍飛四出宣傳,身心疲倦,加上有啲唔舒服同喉嚨痛,絕對唔係耍大牌! 



講到最近與內地女演員白鹿合演古裝劇《招搖》而傳緋聞,許凱更被影到到女方屋企過夜,他否認:「大家在網上怎麼說,自己控制不到,就不去講了,現在集中工作上,沒有考慮戀愛。」許凱指自己現時單身,但卻不接受姊弟戀。



許凱演《延禧攻略》被封「最帥侍衛」

高顏值小鮮肉許凱喺《延禧攻略》中飾演與女主角魏瓔珞(吳謹言 飾)曖昧嘅富察傅恒,因為呢部劇集擄獲唔少各年齡層女性嘅心,仲人氣急升成為一線小生,被封「最帥侍衛」!



其實許凱唔單止有顏值,演技亦都有返咁上下,充份詮釋到傅恆成熟穩重、足智多謀嘅個性,更被《延禧攻略》嘅製作人于正稱讚係「眼技戲骨」!



于正就話佢眼神憂鬱,特別撩人,大家又覺唔覺呢?

 



劇中嘅傅性大部分時間都Cool到爆,卻有特別嘅魅力!對其他女人都冷若冰霜,唯獨對女主角魏瓔珞會展開笑容,傅恆深情嘅形象令唔少觀眾都好受落啊!



許凱真係可以話係天生為了古裝而生嘅男人!雖然年輕嘅佢今年先23歲,但天生高大有型,加上一雙濃密劍眉、立體深邃嘅五官,令佢就算著起官服、剃咗光頭都份外有英氣!



2017年於古裝仙俠劇《招搖》飾演魔王之子厲塵瀾

2017年於古裝劇《鳳囚凰》飾演沈遇


許凱被網民大讚擁有星眉劍目,絕招係「側臉殺」!

 



據聞,許凱仲十分敬業,為咗好好詮釋傅恆呢個角色所以決定提前入劇組讀本,就算要剃光頭都毫不在意!



身高181模特兒出身 時裝都咁型

許凱喺2013年參加中國模特兒大賽,18歲仔就身高181公分,勇奪全國平面組軍,理所當然以模特兒身分出道。



平時許凱鍾意行運動潮流風為主,又鍾意健身!

image



劇內包到實一實,但原來平時許凱除低戲服係爆肌型男!!!



拍攝古裝仙俠劇《招搖》同女演員白鹿戲假情真

2017年,許凱搭檔女演員白鹿主演古裝仙俠劇《招搖》,點知戲假情真,兩人喺現實生活保持情侶關係,一直交往到依家!



女演員白鹿

女演員白鹿


被前女友曝黑歷史

人紅是非多,許凱今年二月被前女友、內地網紅「大金」踢爆疑似家暴事件!雖然被指係炒作,但大金都係企硬!

來源:網紅「大金」微博


網紅「大金」

網紅「大金」


事情愈滾愈大,令許凱嘅經理人公司要出聲明維護返許凱。

來源:歡娛影視微博


但係討論度愈嚟愈高嘅時候,許凱竟然出文承認自己曾經係「壞男生」!

許凱

來源:許凱微博


究竟現實中嘅許凱係咪同劇中嘅深情傅恆判若兩人呢?呢啲嘢就好難講小編都係繼續煲劇算啦~












鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...