2019年3月19日 星期二

宣萱 胡杏兒 陳慧珊合體拍新節目 網民:TVB回憶! __,TVB,宣萱,胡杏兒,陳慧珊,

胡杏兒
宣萱胡杏兒陳慧珊合體拍新節目網民:TVB回憶!日前,TVB三位唔同時期嘅花旦竟然同框出現,佢哋就係胡杏兒、陳慧珊同宣萱!不過,最令人期待嘅係原來三人今 ...


宣萱 胡杏兒 陳慧珊合體拍新節目 網民:TVB回憶!



日前,TVB三位唔同時期嘅花旦竟然同框出現,佢哋就係胡杏兒、陳慧珊同宣萱!不過,最令人期待嘅係原來三人今次同框係為新節目進行拍攝!

撰文:東方新地|圖片:微博、電視截圖





宣萱 胡杏兒 陳慧珊合體拍新節目

話說近日胡杏兒喺個人社交網上載幾張喺英國旅行嘅相,不過重點唔係杏兒去咗旅行,而係相中竟然見到杏兒、陳慧珊及宣萱呢3位TVB唔同時期嘅花旦同框!杏兒更留言:「謝謝Flora帶我來到英國的利物浦來探索和發現,這裡是Penny Lane,如果喜歡披頭四的朋友應該很熟悉。這次和兩位我很尊敬的師姐們一起來到英國,我們都說下一次真的不知道是什麼時候呢,要好好珍惜!」

宣萱



唔講唔知,雖然三人以前從寨試過一齊拍劇,不過原來三人私底下竟然都幾老友,見佢哋同遊期間影相留念時笑到見牙唔見眼就知



雖然三人從未試過一齊拍劇,不過杏兒就曾經分別同兩位師姐合作過拍劇,例如同宣萱合作過《流金歲月》及《萬鳳之王》。



至於同陳慧珊則曾合作過《絕世好爸》及《衝上雲霄》,同樣係經典之作!



至於宣萱同陳慧珊就更加唔洗講,二人相識逾廿年,直頭就係好姊妹,所以唔少網民見到呢個「三人組合」都忍唔住話經典得嚟亦都好新鮮,同時表示好期特三人合作!



不過,相信大家都唔洗等好耐就可以見到佢哋三位嘅合作,皆因據知佢哋今次去英國除咗係遊玩,更係為陳慧珊喺香港開電視嘅新節目《放學後》進行拍攝,所以大家可以拭目以特!



即時回顧:

宣萱01年《尋秦記》後 再同古天樂合作

自2001年《尋秦記》後,古天樂宣萱都呢對銀幕情侶都一直未有合作,直至早前宣萱簽約同屬古仔的經理人公司,兩位終於可以再度埋位。近日佢哋主演嘅《犯罪現場》煞科,一班演員齊齊開香檳慶祝!

 



宣萱

01年宣萱同古天樂合作《尋秦記》,二人演出至今仍令人回味。



之後 二人再在劇集《寵物情緣》、《刑事偵緝檔案IV》再合作!



煞科當晚,一眾有份參演的演員如姜皓文、麥長青及陳國邦等都漏夜到現場開香檳湊熱鬧,支持導演及本土製作。監製爾冬陞更拿著酒杯,帶頭「吹喇叭」,跟大家飲勝!



 

當晚幾位有份煞青的老人家見到古仔、宣萱都非常興奮,連忙找導演幫忙揸機影靚相,古仔、宣萱這對活寶貝哄得老人家非常開心,合照、selfie 做到足!麥包也不放過機會,與幾位演員合照留念。



開香檳慶祝後,全組最後煞青的宣萱即埋位演出最後一場戲,向來酒量淺的Jessica「 酒後」開工,反而有意外驚喜,且笑說:「初初飲酒我都冇事,後來古仔走埋嚟再倒多大半杯比我,同我乾杯就出事啦,個人開始傻笑!點知反而拍出嚟效果好好,因為場戲講我視力有問題,飲咗酒對眼有啲focus唔到,完全有嗰個感覺,導演仲話早知我哋每次飲少少酒先拍」



Jessica多年後再次與古仔合作,兩人默契依舊:「初初開工都有點擔心,古仔喺現場好認真,拍多兩日之後,發現古仔依然係古仔,有咩事都有傾有講,所以所有嘢都好舒服好順利!」

 



至於首次跟Jessica合作的導演馮志強拍完最後一場戲則說:「我喺TVB 三年都冇同Jessica合作過,今次終於有機會合作!」齊齊為香港電影並肩作戰。










鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...