2019年7月21日 星期日

【逆權運動】何韻詩指警方有意挑撥情緒 呼籲示威者冷靜應對 __,何韻詩,

民陣的遊行下午3時由維園起步,何韻詩於下午2時左右,以一身全黑打扮、手持《蘋果日報》反惡法的雨傘現身。問到何韻詩對住今天的遊行人數有何預期,她說:「而 ...


民陣的遊行下午3時由維園起步,何韻詩於下午2時左右,以一身全黑打扮、手持《蘋果日報》反惡法的雨傘現身。問到何韻詩對住今天的遊行人數有何預期,她說:「而家個運動嚟到呢一刻,都唔係單睇一日半日嘅人數,其實我哋點樣去持續落去先係一個關鍵,我覺得都要呼籲大家保持一個冷靜嘅心,因為好明顯警方用咗唔同嘅方法,去鎮壓大家嘅行動,某程度上都係挑撥緊大家嘅情緒,上網都睇到好多人有分析形勢,相信大家有足夠嘅智慧去面對。」



談到遊行的終點設於灣仔,而書展也正在舉行,問到阿詩會不會擔心大家的安全,她說:「呢啲都擔心唔嚟,其實負責任嘅應該係警方,都唔知點解佢哋明知會引起混亂都仲會咁做,好似之前民陣發出嘅Q&A咁,其實呢啲問題真係要問警方點解有咁嘅決定,希望大家今日互相守護、互相照顧。」至於今晚會不會有清場行動,阿詩指大家有足夠嘅智慧去應付。



採訪:盧妹、王連連

攝影:陳俊強



------------------------------

【每周送10萬】

升級壹會員獨家尊享,立即參加10萬火急大抽獎!

*推廣生意的競賽牌照號碼:52302-9



-------------------------------

錶迷必讀!

89頁腕時計電子書 66款嚴選年度新錶

https://hk.adai.ly/e/v7jEA0MC1X



何韻詩以一身全黑打扮、手持《蘋果日報》反惡法的雨傘現身維園。 何韻詩以一身全黑打扮、手持《蘋果日報》反惡法的雨傘現身維園。
何韻詩說:「而家個運動嚟到呢一刻,其實我哋點樣去持續落去先係一個關鍵。」

何韻詩說:「而家個運動嚟到呢一刻,其實我哋點樣去持續落去先係一個關鍵。」
阿詩認為警方有意挑撥示威者情緒。

阿詩認為警方有意挑撥示威者情緒。
至於今晚會不會有清場行動,阿詩指大家有足夠嘅智慧去應付。

至於今晚會不會有清場行動,阿詩指大家有足夠嘅智慧去應付。

鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...