網頁

請LIKE FACEBOOK“新專頁”THANKS!
鍾意我? D 熱爆文章嗎?
即刻“讚”接收更多熱爆?!
唔要再顯示

2020年6月1日 星期一

女直播P圖太重手 廣告由姚明變馬雲! #馬雲

女直播P圖
女直播P圖太重手廣告由姚明變馬雲!近日,內地有位人氣女直播於街上自拍後,分享靚相到個人社交網。點知,就被不少眼利網民發現她P圖之外,相中背景出現的姚明 ...




女直播P圖太重手 廣告由姚明變馬雲!



近日,內地有位人氣女直播於街上自拍後,分享靚相到個人社交網。點知,就被不少眼利網民發現她P圖之外,相中背景出現的姚明臉型大改變,令姚明驚變馬雲!結果,引來大批網民笑爆嘴!

撰文:東方新地|圖片:微博



女直播P圖太重

最近,內地有位人氣用戶上載咗兩張於街上自拍的相片上網,並留言:「沒有美顏,這個世界可能要炸了」相中可見,女用戶於一幅大型廣告掛在商場的外場,而該廣告的代言人就是鼎鼎大名的籃球明星姚明!

女直播P圖

廣告由姚明變馬雲!

大家可能睇第一張相並冇咩特別,不過,該女網民可能嫌相中的自己唔夠白同瘦,於是出招「P圖」!點知就出事了!唔P都好地地,一P可能太重手,就連姚明都瞬間變尖臉,望落姚明仲好似變咗Q版馬雲,認真爆笑!更因此成為網民的爆笑焦點



當然,一向眼利的網民都睇得出張相有問題,除咗俾大家知道佢P圖外,仲姚明成為網民的爆笑焦點!

女直播P圖太重手 廣告由姚明變馬雲!



結果,相片除於網上被瘋傳,呢位女網友亦同時被網民起底,發現原來該女網民來自上海,是內地直播平台「虎牙直播」的人氣直播主「萌太奇」,粉絲人數接近50萬。



有網民稱其實她的樣子其實都唔差,所以冇必要執相執得咁誇張,直指原本那張相已經很漂亮,P咗圖反而唔好睇,唔個大家又有冇同感呢?

仙氣KOL聲稱「零P圖」

黃喬恩修讀服裝設計,外表以清新甜美見稱,以仙女氣質走紅。佢畢業後更創立網上服裝品牌,自己一手包辦店長及模特兒,經營得有聲有色,直頭係Lilian Kan咁喎!



不過人紅自然是非多,近日有網民將佢接受其他訪問時嘅影片截圖,睇完佢未修圖嘅照片後,網民紛紛表示大失所望… 究竟係點樣?



照騙老是常出現

從截圖所見,發現佢無「P圖」完全係另一個樣!老態橫生、勁厚粉,雙眼比起平時相入面充滿「仙氣」嘅佢仲要再細一個碼,而且仲有唔少眼紋,簡直係個中年大嬸咁!



網民表示:瞬間由仙女變成大嬸。「照騙」呢回事老是常出現呀!



女神倪晨曦P圖失手

倪晨曦早前去歐遊影落唔少靚相,用心經營不同社交平台嘅佢都有不時同大家分享美照,大派福利。但最近佢就喺Facebook上傳咗呢張相,引嚟網民熱議!

Elva Ni

大家又睇唔睇得出張相有咩端倪呢?

倪晨曦大方回應

經常同網民互動嘅倪晨曦都好快發現咗網民嘅留言,亦大方喺自己Instagram嘅限時動態張貼咗網民嘅討論,竟然仲讚番網民好眼神?!

倪晨曦P圖

唔少粉絲都留言笑Elva執完相搞到路人變哂形,空間扭曲哂!


網民:女神識扭曲空間有乜出奇?

高手在民間!網民嘅留言往往都好精彩,甚至有人用「消失點」嚟分析呢張相!好似好Pro咁,拋窒小編啦⋯⋯

為咗整扁自己而P相?!

倪晨曦公開答案,原來係想將長方形嘅相變做正方形方便喺Instagram上傳,女神嘅思維果然與眾不同!

倪晨曦P圖

大家睇唔睇得出分別啊?


睇唔出嘅唔緊要,因為P扁咗嘅倪晨曦都一樣咁修長,小編一開始都發現唔到,所以為大家整咗張對比圖⋯⋯

倪晨曦P圖

拼埋左邊Before右邊After睇睇,可以發現背景右邊嘅地磚歪哂,路人都有嚴重變形,但倪晨曦P圖後都仲係好修長囉⋯⋯

做瑜珈女神

不過老實講,倪晨曦鍾意做運動又會教瑜珈,社交網站不時都會見到佢啲運動照,加上身高有成174CM,當然又修長又Fit爆



身型Fit到爆,自然咩類型衣著都係咁好睇~



倪晨曦

就算同美國女模Celine Farach拍埋一齊都完全冇輸蝕啊!


倪晨曦

女神身型咁靚,著起長裙就更加仙氣飄飄啦~難怪有呢個本錢P扁自己



鍾意就快D Share啦!