2017年5月30日 星期二

83歲黃夏蕙自爆去夏威夷畀仔撩 __,夏蕙,黃夏蕙,

夏蕙姨真係寶刀老!現年83歲的藝人黃夏蕙到西貢支持龍舟隊,以夏威夷草裙舞造型示人,更與一眾龍舟猛男齊齊跳草裙舞,大受歡迎。黃夏蕙表示今次是收到龍舟隊邀 ...


夏蕙姨真係寶刀老!

現年83歲的藝人黃夏蕙到西貢支持龍舟隊,以夏威夷草裙舞造型示人,更與一眾龍舟猛男齊齊跳草裙舞,大受歡迎。黃夏蕙表示今次是收到龍舟隊邀請:「今年係第一次嚟現場,因為真係太迫、太焗!今年會嚟係因為一班夏威夷好朋友邀請,之前仲請我去夏威夷,前一晚真係開心到瞓唔着。(有冇練定舞?)緊係有練(帶埋私伙草裙?)我係喺度買!」

講到早前獲邀到夏威夷,黃夏蕙姨說:「之前都係跟大隊去演大戲,五十年前妙齡少女嗰陣!今次去到終於可以乜都做齊,滑水、坐直升機睇火山。(游水?)都有,滑水呀,企咗上去落唔返嚟!(有冇畀仔撩?)有呀,佢哋好友善,讚我係Chinese girl。」講到最近工作,黃夏蕙透露:「會係11月13日生日成立慈善基金,到時擺100席,順便擺大壽!(擺大壽?今年幾歲?)今年係我嘅年,所以新年嗰陣扮金雞呀!1933年!」


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...