2017年11月27日 星期一

宣萱:C1:宣萱密執數百萬拒以約換獎 __,宣萱,

今次真係「Mall姐」變龍蝦。宣萱在劇集《不懂撒嬌的女人》中飾演「Mall姐」入型入格,令她成功捧走馬來西亞視后的殊榮!有名自然有利,因劇集效應,宣萱 ...


今次真係「Mall姐」變龍蝦。


宣萱在劇集《不懂撒嬌的女人》中飾演「Mall姐」入型入格,令她成功捧走馬來西亞視后的殊榮!有名自然有利,因劇集效應,宣萱人氣爆燈,Job接Job賺超過七位數!再封視后的宣萱講到加人工即自稱是「龍蝦價」,但講到以約換獎即「Mall姐」上身,企硬說不能接受:「畀咗獎我都唔會開心」

藝人宣萱憑年初的話題劇集《不懂撒嬌的女人》中女強人「Mall姐」一角,成功在前晚舉行的《TVB馬來西亞星光薈萃頒獎典禮2017》中撼贏上屆得主胡定欣、「新加坡視后」李佳芯等熱門人選,獲得「最喜愛TVB女主角」大獎,成為出爐馬國視后,亦是繼1999年憑《刑事偵緝檔案IV》後,事隔18年再次成為觀眾心中的最佳女主角。

據知《不》劇播出後,宣萱憑「Mall姐」的人氣接下多個廣告,同時間亦有不少內地劇集及工作向她招手,頻頻到內地工作的她今年的收入已超過七位數字,豬籠入水,今次再度得獎更是錦上添花!宣萱昨日與出爐視帝苗僑偉等人從馬來西亞返港,她戴着口罩現身機場時略現疲憊,問到會否為「封后」慶祝?她說:「冇時間喇,聽日就要飛去橫店拍劇,依家都趕住去超級市場入貨,要準備作戰呀!」

超市掃貨再作戰

宣萱坦言行程奔波感到疲累,開心過後更感到虛脫:「事隔咁多年再拎獎,當然係好開心,最開心係可以同三哥(苗僑偉)一齊拎獎,之前都合作過好多套劇。(覺得係遲來的春天?)可能之前冇呢個獎啫!」問再封視后的宣萱會否再加人工?她笑指自己是「龍蝦價」,早前已加過人工:「其實之前都加咗喇,簽咗經理人後人工都調整咗,我哋係海鮮嚟㗎嘛,之前加少少,依家就係龍蝦囉!(貴為視后應該再加?)都唔係嘅,價錢人工就留畀經理人去傾,由佢哋去決定,接到咩工作我都照做嘅。」

明年頒獎禮平常心

今仗被視為於明年1月舉行的《萬千星輝頒獎典禮》的前哨戰,問宣萱有否信心在香港再下一城?她表示會以平常心面對,講到近年經常有「以約換獎」的傳言,宣萱聞言即「Mall姐」上身,企硬表明立場說不會接受:「我一定唔會去簽約換獎,你畀我咪畀我,唔畀都冇所謂,因為咁畀我都冇乜意思,畀咗獎我都唔會開心,覺得拎獎係要靠實力,要靠觀眾投票,如果值得先畀我囉!」

另外,與宣萱齊獲「最喜愛TVB電視角色」的高海寧及唐詩詠情同姊妹,宣萱得獎,詩詠直言想不到「家姐」宣萱再下一城獲封馬國視后,是全晚最開心的一刻!而高海寧除了戥宣萱開心,要多謝同劇的詩詠:「我拍嗰陣唔知點演繹,有喊過,所以特別多謝詩詠同成個團隊,先令我發揮得咁好同埋有獎。」

更多新聞,請瀏覽東方日報網頁:

http://orientaldaily.on.cc/


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...